tisdag 22 november 2011

The Clash: Strummer, Jones, Simonon, Headon

Det finns biografier som är roliga att läsa oavsett om man är ett fan eller ens känner till personen boken handlar om. Detta är inte en sådan biografi. Om man å andra sidan gillar the Clash kan man här få en hel del roliga anekdoter och kuriosa men jag tror att man måste vara ett hard core-fan för att verkligen uppskatta. Det här är ganska spretigt men har ändå någon sorts kronologisk ordning som tar sin början i bandets begynnelse och slutar när de splittras. Det är inte direkt skön läsning, men roligt att läsa en del har hur medlemmarna själva så här i efterhand tänker på olika tider i bandets historia. Speciellt kul är det förstås när det berör låtar jag själv gillar väldigt mycket.

Men någon vidare bra biografi är det verkligen inte. Det är rörigt, samtidigt som det är väldigt mycket upprepningar då det ibland känns som att medlemmarna har fått formulär att fylla i och skrivit ungefär samma sak som sedan tryckts som om det var en intervju.

Ja, är man ett stort Clash-fan är det här nog roligt att ha då det är medlemmarna själva som har varit med och gjort mycket av den, men är man mer allmänt intresserad av Clash måste det finnas bättre biografier. Vill man läsa en bra bok kan man också vända sig någon annanstans. Många roliga bilder dock och är man ett stort fan är turnéplanerna t ex säkert också kul att ha.

Recex från Modernista

Inga kommentarer: