tisdag 4 oktober 2011

Huset vid havets slut av Elly Griffiths

Vi börjar bli bra vänner nu, Ruth Galloway och jag. Det här är tredje boken om arkeologen och vet ni, i januari kommer det ytterligare en ny bok!! Vilken pepp!! Jag vill verkligen veta hur det går för Ruth, Nelson, fantastiske druiden Cathbad och alla de andra. Nu har Ruth fått en dotter, Kate, och redan börjat jobba igen. Att få allt att gå ihop, barnpassning, jobb, fördömande föräldrar osv är verkligen inte lätt. Det är heller inte så enkelt att hålla historien om Kates pappa hemlig. Nelson visar gång på gång prov på hur mycket han bryr sig om Ruths dotter och Ruth är hela tiden rädd att någon ska börja misstänka.Jag måste säga att hela historien om Ruth, Kate, Nelson, hans fru och familj och kollegornas privatliv är faktiskt det som tar överhanden i den här boken. Visst finns där en mordgåta, några lik med koppling till andra världskriget som dyker upp när en del av kusten börjar erodera, men den är verkligen sekundär. Egentligen kanske lite för sekundär men som vanligt vävs privatliv och arbete ihop på ett sett som gör att det är svårt att separera. Den historien blir spännande och jag räknar för en gångs skull inte ut hur det hänger ihop men det är också för att det inte skrivs tillräckligt mycket om fallet, tycker jag. Den absoluta koncentrationen är på Ruths relationer till anda människor. Jag tycker nog att det är liiite av en dipp i kvalitet på historien i den här boken, men det gör inget. Miljöerna och stämningen är där och jag längtar såååå efter ”A Room Full of Bones” som nästa del kommer att heta.

Fler som förälskat sig i Dr Galloway är bla Fiktiviteter, Helena på Dark Places och Boktokig.

2 kommentarer:

Eli sa...

Som Elly Griffiths hyllats den senaste tiden så måste jag snart också börja läsa henne, känner jag. Vet du vilken som är den första boken?

Bokomaten sa...

"Flickan under jorden" heter den första! Man blir hooked direkt så börja du med första delen! De två första finns i pocket o helt säkert på alla bibliotek.:)