fredag 21 oktober 2011

Festlig FredagGoood morgon där ute i kylan! Den här fredagen är betydligt bättre än den förra måste jag säga. Den här veckan har varit oerhört krävande då jag har hållit i ett antal lektioner om fantasy och bokpratat till tungan blivit helt uttorkad. Men roligt har det varit. Känner dock att helgen inte kommer en dag för tidigt. Hade gärna tagit fredag redan igår.


I helgen blir det mer fantasy. Ikväll fortsätter nämligen Harry Potter-tittandet för Bokomaten men först är det en hel fredag att ta sig igenom. Sitter i skrivande stund och laddar med kaffe och musik innan morgonmöte. Vad jag lyssnar på? Jo, Tori AMOS! För i helgen blir det även konsert och utflykt till Köpenhamn må ni tro! Himmel och pannkaka vad roligt det ska bli. Tori Amos var ganska mycket av en idol för den tonåriga Bokomaten så det här är lite av en tonårsdröm som går i uppfyllelse.


I helgen tänker jag heller inte jobba ett skvatt. Eller väldigt lite i så fall.. Hur tidigt jag än går och lägger mig så är jag död som en inlagd sill på mornarna just nu. Tänk att ha sovmorgon och faktiskt sova ut. I två dagar! Snacka lyx! Planen är att läsa lite i Belinda Bauers hyllade mörk jord ikväll, men risken är väl stor att man gör en fredagsvariant och somnar i soffan.
Ni då? Vad tänkte ni somna över i soffan ikväll?


Bilden är hämtad härifrån. Surfa gärna in och kolla arkivet. People sleeping in Libraries. Riktigt roligt.

13 kommentarer:

Mrs E sa...

Vad trevligt det låter, tycker dessutom alltid man blir fredagspeppad med dina sköna fredagsinlägg!

Jag ska somna i soffan med chick lit-boken "A weekend with Mr Darcy" i handen och drömma om vackra män med polisonger.

Trevlig helg!

Hermia sa...

Åh! Tori Amos - henne lyssnade jag också på! Borde göra det igen. Hoppas det blir en fin konsert!

Jag sätter mig på bussen mot Stockholm i eftermiddag för att träffa två väninnor, vi ska bara göra trevligheter och äta god mat. Hoppas jag i alla fall :)

Trevlig helg!!

Jenny B sa...

God morgon! Vad härligt att du pratat dig hes om fantasy. :) Hoppas att åhörarna uppskattade det! Och det låter toppen att gå på Tori Amos-konsert - ha det så kul!

Igår hann jag äntligen börja läsa i A visit from the goon squad - höll på att missa min hållplats för att jag fastnat i den direkt! Imorse hämtade jag ett paket från Amazon med en TV-serie (Caprica) och en bok (Ready Player One). Vet inte när jag hinner börja i någon av dem, men det känns bra att ha dem bredvid mig här på jobbet.

Trevlig helg!

Spectatia sa...

Åh, vad underbara sovbilder! Det kanske vore nåt, hitta ett lagom lugnt hörn i ett bibliotek och ägna sig åt växelvis läsande och sovande under hela helgen.

Trevlig helg!

Calliope sa...

Haha, vilken fantastisk länk! Blir sugen på att gå till biblioteket och snooza :)

Bokomaten sa...

Ja, det är så man vill plocka fram kameran och lurpassa på eleverna här på jobbet för att föreviga när de somnar ver sina läroböcker. Inte för att det är ofta men det händer att de i alla fall lägger sig och vilar över böckerna..

Annars är det ju härliga böcker och TV-serier ni ska fördjupa er i! Vad trevligt med en Stockholmstrip också, hermia! Var flera år sedan jag var där... Köpenhamn desto oftare dock även om det avr ett tag sedan också nu..

a-lo (the book pond) sa...

Jaaa, de festliga fredagarna är tillbaka! Vad härligt.

Har också en betydligt bättre fredag än den förra. Veckan har annars varit pissig, med undantag för boblmaf syds vinfika förstås. Känns lättare nu dock och ser fram emot helg tillsammans med stockholmskompis. Ska också förbereda inför blivande 4-årings födelsedag nästa vecka. Läsning är oklart, men siktar på att slutföra Sense of an ending.

Fru E sa...

Ja, äntligen är det fest! :-) Själv sitter jag och jobbar på fredagskvällen, men är snart klar. Jag förebereder mig för frukostmöte i kyrkan imorgon då jag ska prata nya böcker (jobb). Kul! Och så ska jag som vanligt titta på mina barns idrottsaktiveter. ;-) Den här gången är det sonen W som ska spela innebandymatch både lördag och söndag. Sen imorgon ska jag och min man gå och se Niceville. Vi lyssnade på ljudboken båda två och var helt tagna efteråt så nu är vi nyfikna på filmen. Ha en mysig helg!

Fru E sa...

Ja, äntligen är det fest! :-) Själv sitter jag och jobbar på fredagskvällen, men är snart klar. Jag förebereder mig för frukostmöte i kyrkan imorgon då jag ska prata nya böcker (jobb). Kul! Och så ska jag som vanligt titta på mina barns idrottsaktiveter. ;-) Den här gången är det sonen W som ska spela innebandymatch både lördag och söndag. Sen imorgon ska jag och min man gå och se Niceville. Vi lyssnade på ljudboken båda två och var helt tagna efteråt så nu är vi nyfikna på filmen. Ha en mysig helg!

Bokomaten sa...

Åh, men alltså, jag önskade mig niceville i fölsedagspresent o fick o har ändå inte läst än. Hur dålig är inte jag då. Vill ändå inte se filmen förrän jag läst boken så det bara måste bli av snart.

Annars får du ha stort lycka till med bokpratandet imorgon! Jag brukar vara helt slut efter sådana men ofta ganska nöjd. Hoppas det går bra! Och att ni får trevligt på kvällen!

Emmas Bokhylla sa...

Åh, fantasy! yummy!
Vad tyckte eleverna om det?

Och Tori Amos!! Njuut!!

Sjalv var jag på bröllop i går, det var riktigt trevligt, och slappar hemma i dag samtidigt som jag övervakar Katti som är sövd (hon var rädd hos veterinären i dag och ville inte låta honom ta blodprovet, så då får man ta till andra metoder...).

Bokomaten sa...

Tori var FAB förstås. Och jodå, eleverna gillade mina lektioner, vågade väl inte säga annat.;) Antecknade febrilt, haha! Queen of fantasy! Om de bara visste hur lite fantasy jag läser i jämförelse med annat. Hoppas katten mår bättre nu! Och att du fått vila ut från bröllopsfestligheterna. Vad roligt att gå på sådant när man är utomlands också!

Emmas Bokhylla sa...

Jupp, bade jag och katten ar fit for fight igen. det var en riktig harlig helg! :-)

Underbart att Tori Amos var bra och att du ahde en harlig helg! snaaaart dags for en ny!