fredag 28 oktober 2011

En annan farlig freDag


Äntligen fredag! Jag säger bara en sak: LOOOOV! Även om jag ska jobba så kommer det bli helt ofattbart skönt med en vecka lugn och ro på jobbet. Vilken vecka det här har varit. Bråk med barn, bråk med föräldrar och allmänt stök på skolan. Lite trevligheter också förstås. Bl a bra bokprat och ett URTREVLIGT biobesök med några bloggare igår, men generellt är jag glad att vecka 43 snart är till ända.

NU blir det Harry Potter-helg deluxe och troligtvis en eller annan Tim Burton-film inför årets roligaste högtid, Halloween. Jag vet att den är kommersiell, jag vet att den är importerad, jag vet att den inte är särskilt stor och att den överskuggar Alla helgons dag men jag ÄLSKAR att karva pumpor, häxor, spöken, vampyrer och rysligheter. Sedan går jag på kyrkogården också den 1:a november, men det ena utesluter inte det andra. Här ska göras godis och frossas i läskigheter. Gud, vad jag förtjänar det efter den här veckan.

Ett riktigt trevligt biobesök avverkades dock igår också, om än inte så läskigt kanske. Vi var ett gäng bloggare som slöt upp för att se En dag, filmatiseringen av Nicholls roman. Kanske inte behöver gå in så mycket på filmen (se Flickan och böckerna) som jag ändå tyckte blev ok (men så inte mer än så) efter inledande skepsis, men sällskapet var definitivt det bästa. Generellt kan jag väl rekommendera boken mer än filmen här.

I helgen läser jag ungdomsböcker med stark vampyrkoncentration när jag inte tittar på film eller käkar pumpapaj. Har upptäckt Morganville vampires, klar Buffy-feeling och lite lagom ofarligt så där när novembermörkret närmar sig. Dessutom behöver jag ta igen lite ungdomsläsning och att läsa och kunna kalla det jobb är alltid trevligt.

Vad hittar ni på denna kuuusliga sista helg i oktober?

PS. Den fullkomligt underbara bilden är hämtad härifrån. SÅ vill jag se ut på Halloween.

6 kommentarer:

Eli sa...

Jag gillar också Halloween :D Tänkte lägga upp lite skräcktips i bloggen under dagen, sen ska jag såklart läsa skräck och försöka hinna med att fixa kostym och gå på Halloweenfest på lördag.

Hermia sa...

Alltså Halloween har gått mig helt förbi, varje år... Eller, sedan vi flyttade till radhus ringer grannungar på, sliter i dörrhandtaget och gör mig galen, för att få godis. Förra året skrämde maken dem med sin gipsade arm :)

Kanske är det därför bra att jag jobbar hela helgen och inte är hemma så mycket... Idag är jag i alla fall ledig och ägnar mig åt husmorssysslor, läser bok och kanske går på konsert ikväll!

Hoppas du får en lugn skön vecka, utan kidsen på jobbet!!

Happy halloween :)

a-lo (the book pond) sa...

Det blir inte så mkt halloween för mig det här året. Men det må vara hänt, för jag åker i stället på spa idag med tjejerna i vår bokklubb! Mycket mycket roligt och skönt ska det bli. Fast när jag tänker efter har det lite halloween-kant ändå för jag har packat ner spökhistorien The woman in black i packningen.

Ha en härligt, ryslig, vilsam helg!

kram

Emmas Bokhylla sa...

Just det, det ar ju Halloween!
Hade faktiskt tankt ga ut i helgen, for forsta gangen pa ca atta manader, det aksnke blir ett Halloweenparty?
Dock ar jag i dag sa trott att jag har svart att tanka mig att jag kommer att orka mer an ett glas vin innan jag somnar pa bardisken.... :-)

Anonym sa...

Om du känner för att bli lite extra jäklig såhär i halloween-tider besvara gärna min skräckenkät.

http://bokdjungeln.wordpress.com/2011/10/27/skrackenkat-med-ratt-att-doda/

Även jag ska bege mig iväg på halloweenmaskerad. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska klä ut mig till så det är lite av panik i lägret...hm...

Anonym sa...

Verkar inte som att hela länken kom med...

I sådana fall är det bara att glida in på

bokdjungeln.wordpress.com

Eller inte. :-)