onsdag 14 september 2011

Spöken och Shakespeare i Boston...

En av de absolut trevligaste städerna vi besökte i USA var Boston. Det började inte så bra med hällande ösregn (som här då) och ont om söndagsöppna affärer men vårt förhållande tog sig så snart jag hittade Wholefoods, veganska cupcakes och ett stooort Barnes and Noble. Deras Science museum var inte heller helt dumt. Efter att ha sett fjärilshuset på Key West var dock deras fjärilsrum inte så mycket i jämförelse men museeshoppen var ypperlig och här köpte jag faktiskt en av få böcker som fick följa med hem. En härlig samling spökhistorier från New England. Jajamensan, skoja att området lämpar sig för historier om gamla lönnmördade soldater och änglamakerskor. På Barnes and Noble hittade jag bl a ett stort bord med klassiker och en del mer moderna böcker (hej, Neil Gaiman) i fantastiskt vackra utgåvor. Jag ville ha allihop, för dyra var de inte heller, men vi skulle fortfarande köra runt rätt mycket och ville inte ha för tung packning. Tur, för det blev tungt nog ändå på vägen hem.


I New York fick vi aldrig biljetter till Shakespeare in the Park, tyvärr, men vilken tur då att de satte upp samma pjäs i Boston Common också! Jag har sett "Alls well that ends well" tidigare, men det här var en väldigt bra uppsättning och få saker slår ju utomhusföreställningar med picknick till. Ljudet var suveränt och man såg riktigt bra. Även efter mörkrets inbrott. Det var nog något av det bästa vi gjorde på hela resan.

Kan meddela att det finns sevärdheter av alla de slag i Boston också. De kanske har många bryggerier i New York men Boston har i alla fall Cheers..

9 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

Såna godingar, maken trivs också i Boston.

Fru E sa...

Jag har också varit på Cheers! :-) Håller med om att Boston är mysigt, ligger vackert också. Men ingenting om The Boston Teaparty? ;-)

Bokomaten.. sa...

Blev inte mycket Te-kalas faktiskt. Såg inte mycket om det alls. Väldigt mycket om frihetskriget i byarna runt omkring dock.

Lingonhjärta sa...

Meh så sjukt snygga böcker! Hade nog stoppat hela väskan full :)

Cecilia sa...

Visst var Boston mysigt! Jag blev också positivt överraskad. Lite newyorkigt (och ändå inte förstås) men mycket öppnare och lugnare.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den dar bokhogen skulle jag kunna gora mig pank pa, underbart!!
Beundrar verkligen din sjalvdiciplin, som bara kopte en bok (jag vet, man skall ju fa med det hem ocksa...)

Bokomaten sa...

Haha, lite det som var poängen. Att släpa runt runt hela New York state och halva New England o sedan hem var lite övermäktigt. För att inte tala om att VÄLJA? Hur gör man?

Och jo, håller med om att Boston var väldigt mycket NY, men lugnare och.. mindre liksom. Åker gärna tillbaka.

Jessica (ord och inga visor) sa...

ok, redo att dö för alice i underlandet-utgåvan. Så vacker!

Jenny B sa...

Åh, vilka vackra vackra klassikerutgåvor! Duktigt av dig att kunna hålla dig ifrån att köpa en av varje. Och vad härligt att ni fick se bra teater med god utsikt!