måndag 11 juli 2011

En fantastisk vecka och vardagens kranka blekhet

Casa di Dante


Så vart man hemma igen efter en dryg vecka i det varma landet i söder. Kändes som att komma hem, men ändå väldigt mycket som ett avbrott från vardagen. Det var faktiskt ovanligt lätt att släppa tankar på jobb och stress hemma. Förmodligen för att vi var så uppstressade över planering mm där nere redan innan vi åkte. Bröllopet gick som en dans. Folk kom överens, hotellet och alla personer som hjälpe oss med vår vigsel var fullkomligt underbara och ansträngde sig verkligen extra för att göra allt så bra som möjligt för oss och de våra. Aldrig varit med om något liknande. All gick perfekt, utom att vi stressade runt som myror hela dagen och även före och efter så vi märkte knappt vad som hände. Nu är man hemma igen, dock utan bagage, och tillbaka i vardagen igen. Ett par sorgliga och kanske några av de mest litteraturrelaterade händelserna var att jag fick dumpa en hög med böcker på hotellet pga övervikt och eftersom mitt bagage är försvunnet är även resterande böcker (och ja, allt annat viktigt) väck. Nåja, de dyker säkert upp.

Det andra litterära vi gjorde var att besöka Dantes bostadshus. Det är faktiskt ganska så 100%-igt fastslaget att det är det hus vi var i som han bodde i under sina verksamma år. Tyvärr hade de inte direkt inrett det särskilt speciellt. En liten kammare med säng hade de satt ihop för att ge en ett intryck av hur det kunde ha sett ut. Annars var det mest tavlor med information om 1300-talet, olika familjer i staden, pesten, uppror, kyrkor i närheten mm. Ändå kul att ha varit där och känt historiens vingslag. Vilket man i och för sig känner vart man än vänder sig i Florens. Museet har haft stängt de gånger vi varit där tidigare så inte varit där innan. Kanske inte det första jag skulle rekommendera i Florens, men lite roligt ändå.

Håll tummarna för återbördad packning eller maxad försäkring också så kanske ni får se lite bilder eller läsa om lite bokshopping. Nu ska här kollas runt lite vad ni haft för er senaste veckan.


Bilden är från museets hemsida.

19 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

GRATTIS!!
Ah, vad harligt det later! Forutom det dar med att dumpa bockerna, men allat annat!

Miss E sa...

Välkommen hem och grattis igen! Hoppas verkligen ni får fatt på ert bagage. Kram

Arina sa...

Det låter underbart! Hoppas bara att bagaget dyker upp.

Cecilia sa...

Välkomna hem och stort grattis igen! Låter helt underbart. Jag håller tummarna för att bagaget dyker upp snabbt.

snowflake sa...

Grattis fru Bokomat! Otur med böckerna och bagaget, men tur att du fick med dig gubben hem, annars hade du nog varit mer ledsen. ;-)

Hermia sa...

GRATTIS fru och herr Bokomat! Så fint det låter - att det verkligen blev ER dag. Böcker har du väl nog av på jobbet? ;)

Bokomaten sa...

Ja, nog blev det personligt o precis som vi ville.=) Tack så mycket. Och klart jag klarar mig prima utan böckerna, men hoppas på bagaget ändå. Mest bröllopsfilmen vi vill åt men klarar oss bra ändå. Hade velat se den själv en gång bara då dagen var lite stressig.;) Viktigast vi kom hem dock som sagt, är rätt lugn.

Joanna sa...

Stort grattis! Hoppas att ni får allt bagage och alla minnen på plats.

enligt O sa...

Jättesuperduperstort grattis! Det låter som om ni haft en fin vecka, trots försvunna böcker. Hoppas att de kommer till rätta.

Jenny B sa...

Grattis till ett minnesvärt bröllop och en fin resa! Vilken underbar bild! Men jag hoppas verkligen att bagaget kommer fram, och det snart. Välkomna hem!

a-lo (the book pond) sa...

Välkommen hem! Det har varit tomt här tycker jag, även om du haft dina giltiga skäl :)

Håller tummarna för att böckerna, jag menar väskorna, kommer tillbaka!

Fru E sa...

Grattis Fru Bokomat! Härligt att allt blev så lyckat! Hoppas och tror att bagaget kommer till rätta. Skönt att du är hemma igen! :-)

Lingonhjärta sa...

GRATTIS!! Roligt att det blev så lyckat! Synd på bagage, film och böcker men det kommer säkert tillbaka förr eller senare får vi hoppas =)

Cinnamon sa...

Grattis och hoppas att ni får tillbaka ert bagage snart. :)

Bokomaten.. sa...

Tack alla, vad söta ni är! Bagaget kom sent igår kvläl så har inte hunnit kolla igenom så allt är helt än.=)

Anonym sa...

Grattis Bokomat med make!
Vill också åka till Florens men semester med aktiva ett o etthalv-åringar är icke så avkopplande så hon får nog växa till sig först (Femåringen är lite lättare att ha med på semester iaf)

Bokomaten sa...

Tack så mycket maria! vet du, jag ahr faktiskt funderat över om ni kan ta semester något någon gång. Jag menar, med alla djuren och så. Finns det någon som skulle kunna passa och ta hand om dem när ni är borta eller hur skulle ni få göra? Frågar en framtida farmare som har svårt bara att hitta kattvakt..=)

Spectatia sa...

Sent, men inte mindre hjärtligt menat för det: Grattis!! Härligt att höra om lyckat bröllop och Florens!

Vicky sa...

Massor av grattis och lyckönskningar! Ser i kommentarerna att även bagaget kom tillrätta. Skönt. Synd på böckerna som blev kvar bara. Själv sparar jag bokinköpen till Sverige i aug, hittills på semestern har jag inte ens besökt en bokhandel (finns heller ingen riktig här i stan där vi är)