fredag 3 juni 2011

Finstämd fredag

Sitter på jobbet med min andra kopp kaffe och myser över att hinna städa hyllor, organisera om lite och lyssna på Boccherini. Det är med andra ord klämdag på jobbet och förutom jag så är faktiskt ett par lärare också här för att ha planering. Annars är det dött som i graven. Nej, nu ljuger jag, det är ett barn på fritids, två fritidspedagoger och lite folk i köket också så man hör faktiskt lite röster och skratt ändå. Har varit helt, helt ensam på jobbet också och det var rätt läskigt i ärlighetens namn.

Anyhoo… helgen är redan delvis påbörjad då jag spenderade hela gårdagen med att rensa ogräs och läsa ut Elly Griffiths men ikväll är det ändå fredag. Borde, borde, borde ta tag i lite bröllopsplanerande. Troligtvis ska vi köpa en extrafrys i eftermiddag i alla fall så vi kan påbörja matlagandet. Det kanske resten av helgen ska få ägnas åt? Städning i stugan och matlagande i massor… Ska bli så roligt att fixa mat till en stor fest igen. Var att par år sedan jag gjorde några 100-personers fester själv. Tråkigt när det år så fullkomligt fantastiskt väder dock. Man VILL ju bara sitta i skuggan under ett träd och läsa deckare! Vad hittar ni på? Är ni lediga hela bunten och planerar cykelpicknickar med gott bröd, rosévin och potatissallad?

9 kommentarer:

Miss E sa...

Är ledig och spenderar dagen med att läsa Kaufman (och kanske jogga, städa och annat "trevligt" också). Trevlig helg!

Jenny B sa...

Haha, så du VILL få laga mat till hundratals personer? Jag är alldeles för lat för att tänka på hur mycket jobb det skulle bli. Men jag kan nog förstå den känslan, om det är något du känner att du gör bra; med god planering och god fingertoppskänsla!

Vi är inte så många på kontoret idag, och vi passade på att sitta länge i solen på lunchen och skratta åt E-type, jordens undergång med mera.

Den här helgen behöver jag plugga en massa ryska inför grammatiktentan på onsdag... men man kan förhoppningsvis plugga på en parkbänk i solen!

Ha en skön långhelg, allesammans!

Lingonhjärta sa...

I och med att alla är lediga hemma i Sverige så tar jag också ledigt. Blir nog en del läsning, en sväng om på WII-dansplattan och en hel del vin efter det. Man måste ju ha en viss balans i livet :D

Cecilia sa...

100-personersfester, my god.. kan bara tänka hur maxstressad jag skulle varit. Samtidigt är det kul att planera och ordna. Gissar att det blir succé och underbar mat.

Önskar dig en skön långhelg!

Bokomaten sa...

Jogga kanske jag gör imorgon, idag jobbar jag istället.;) Nästan samma sak. Stavas i alla fall nästan lika dant. Ska strax läsa vad du tyckte om Kaufman Miss E.

Och jo, jag tycker ju det är rätt kul att laga mat i "storkök" och till många. Även om det är lite annorlunda att göra allt själv utan personal som jobbar för en o förberede det mesta istället för att laga undertiden folk äter. Förresten kan man alltid skratta åt E-type.;) LYCKA TILL JENNY! (håller tummarna)

Hade aldrig fått en lugn stund om jag hade en dansplatta, men misstänker att det hade behövts vin INNAN här i omkretsen snarare än efter för att få folk upp på den.;)

Och jag är helt övertygad om att du hade fixat vilken 100-personersfest, eller 200-personersfest för den delen Cecilia. kanske med lite hjälp iofs om det ska vara till fler än 100 men annars hade det säkert gått bra.;)

Jenny B sa...

Tack så mycket!

Cinnamon sa...

I fredags var jag ledig och var på sambons kusins 40-årsfest. De använde sig av catering. Riktigtgod mat var det iallafall.
Igår grillade vi med några kompisar och idag har vi städat och tvättat. Som belöning blir det tacos, och kanske ett glas vin till någon tv-serie sen.

Emmas Bokhylla sa...

Harligt det later, hur blev det?

Jag alskar stora fester och om man forbereder, hjalps at och planerar sa blir det sjukt smidigt och kul!!

Bokomaten.. sa...

Frys och kyl införskaffad och 20 tryffelkrocketter och 5 liter baba ganouj infryst. Man ska ju börja någonstans.:)