fredag 27 maj 2011

Fånig fredag

Fredag…. Herregud, hur kom jag hit? Nu har nedräkningen verkligen börjat. 9 skoldagar kvar till sommarlovet. Bara 9 dagar.. 18 dagar allt som allt. En dryg månad till bröllop och ett par veckor till andra festligheter.=) Det radar upp sig.

Veckan har varit lång som en flaggstång och dramatisk. Kan inte förstå att det bara är en vecka sedan jag fikade med fina medbloggare, var på föreläsning om brudklänningens historia och tittade på finaste huset som dock sprang i väg i pris och blir någon annan lycklig själs. Vi ska ändå inte köpa hus nu. Var bara så himla ”Secret Garden” att vi var tvungna att titta ändå. Den här veckan har vi kört en repris på förra och varit hos tandläkaren från Salem. Ska tillbaka nästa vecka igen och funderar på om jag inte håller på att utveckla lite av tandläkar…aversion…

Som ni hör har det varit fullt upp men jag har ändå lyckats läsa en del, juh! Både Cirkeln och lilla söta The Tiny Wife (rekommenderas!!) och lite annat också. I helgen blir det nog inte mycket läst dock. Några av mina söta, söta vänner som vet vilket kontrollfreak jag är har förvarnat om att det blir möhippa imorgon utan förnedrande inslag men med violinkoncert och god veganmat. Inte så många människor heller. Älsk på de finaste sötaste vännerna i världen. Fattar inte hur jag skulle klara mig utan dem. Hur som helst, förutom häng med gräddan av södra Sveriges intellektuella elit blir det förstås planerande.

Vad hittar ni på? Några ryska violinkoncerter eller gladpop? Kanot-turer? Brödbak? Picknickar i prickiga klänningar med rosévin? Får som ska klippas eller tentor som ska pluggas inför? Bokprat som ska förberedas eller deckare som ni bara måste, måste läsa ut? Berätta gärna för nyfiken i en strut.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Fårklippningen skulle kanske behöva göras om eftersom den blev i tufsigaste laget men jag tror inte att varken jag eller fåren orkar köra repris förrän till hösten.

Bokomaten sa...

Så stackarna ska få gå tufsiga hela sommaren igenom i sommarvärmen?? Oh, the humanity!;) Tur du har perfekta kycklingar också att titta på.=)

Lingonhjärta sa...

Åh. nu fick jag helt plötsligt en fin bild i huvudet av tufsiga får på en äng borta i Härryda kommun som leker med fjuniga och ljuvliga små kycklingar. :D

Bokomaten sa...

Åh, det blev verkligen en fånig fredag.=) Tufs och dun, så fånigt, eller kanske fårigt, det kan bli.=) Ser också lyckliga får springa genom hagar med kycklingar på ryggen.=)=)

Lingonhjärta sa...

Haha, från fånig till helt och fullt ut fårig fredag :) Det är inte helt fy skam :)

Bokomaten sa...

Eller fårskallig fredag.=) Bättre än tjurskallig.=)

Lingonhjärta sa...

Japp :) Eller BÄÄÄÄÄÄsta fredag :D

(Hu, det går utför nu)

Hermia sa...

Jippi Fånig fredag! :)

Låter som kära Bokomaten har full fart... Hoppas du får en trevlig möhippa! Själv klarade jag mig undan/fick ingen, vilket inte beror på dåliga vänner utan på att de inte känner varandra (och de mest företagsamma var nyblivna morsor). Låter som du har fina väninnor (om de inte har något fårigt på lut).

I helgen ska jag leka och stoja med små vänner i Hälsingland och förhoppningsvis prata böcker med deras mor.

Ha det riktigt fint i helgen!

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad harligt det later! Forutom tandlakaren da! :-)


Grillfest i morgon och ev. veterinarbesok pa sondag. Kanske en massage om jag har tid och ork (sist jag gick till ett proffs sa fick jag blamarken). Sova. Ata choklad?

Bokomaten sa...

Åh, här blev det veterinären redan idag. Min älskade pälsängel har fått analsäcksinflammation och har nu ett 5-kronorsstort öppet sår i baken som vi måste hålla öppet för att det tydligen ska läka inifrån. Ser riktigt otäckt ut. Men vet att det inte är så farligt i alla fall.

Hoppas du FÅR en supertrevelig grillfest imorgon också, Emma! Älskar grillfester. Är så glad att säsongen kommit igång igen.

Och i ärlighetens namn är det ju inte möhippan som är viktig så hoppas inte du är för ledsen för den sakens skull, Hermia. Jag hade klarat mig bra utan men är glad att det blir en utan förnedring men med förvarning i alla fall.;)

Undrar också om ordverifieringen den här gången är en hint till våra lekande får? ZOOLE står det här nedanför...

Vixxtoria sa...

Älskar att det blev lite fånig fredag här, haha ;-)

Jag ska se på kameler och eventuellt också på folk som flyttar sten, dock troligen ej samtidigt.

Har ingen aning om vad jag ska läsa. Kommer jag inte på nåt bättre blir det väl baksidan av mjölkpaketet och kanske nån bok.

Ha en trevlig möhippa! Och akta dig för gurkor!

(Verifieringsord: cang-IS. Hoppas det inte betyder hagel.)

Bokomaten sa...

Kameler?? Blir det giraffbebis??? Annars är jag inte helt säker på att jag är med på noterna. Folk som flyttar sten kan jag köpa.. Stenläggning av trädgården? Och tror vi mest ska vara inne så det är nog rätt lugnt. Hoppas du får en trevlig helg i vilket fall.=)

Vixxtoria sa...

Giraffbebis??? Tja, kommer det nån in i synfältet så lovar jag att kolla på den också. Giraffer är söta.

Bokomaten sa...

När du sa kameler tänkte jag kphmn zoo? Fast nu när jag tänker efter kommer jag inte ihåg att det fanns några kameler där. Däremot giraffbebis.=D

Jenny B sa...

Nu kommer jag litet sent här, men jag hoppas att du har haft en härlig möhippa! Så mycket fint du har att se fram emot: skolavslutning och bröllop! Jo, jag har klarat av både konsertgående och litet, litet tentaplugg. Jag känner faktiskt att de ryska gerundierna och participerna sätter avtryck i mitt svenska språk, men det får de gärna göra, jag har länge önskat att vi hade fler gerundier i svenskan! (Tänkte försöka slänga in några här, men det blev för rörigt.)

Ha det så bra!

Bokomaten sa...

Hoppas du tar det här på rätt sätt, men jag är faktiskt tänkt på dig ett par gånger idag. En helt fantastisk konsert var vi på. En rysk violinist som spelade musik från sitt hemland och jag trodde jag skulle dö lite grand för att det var så bra och kände att du borde varit där och gett ditt utlåtande=) Eller i alla fall att du säkert hade uppskattat det. För ö vet jag inte ens vad gerundierna är för något o då har jag ändå läst en del språkvetenskap. kanske ska skämmas nu... Men hoppas att din lördag varit en 5:E del så trevlig som min i alla fall.=)

Johanna Renling sa...

en dryg månad till bröllop....
när betyder det?

har lite mer än en månad dit jag med. Visst är det svårt att få allt att gå ihop?! =)

Bokomaten.. sa...

Lite mer än en månad innebär första veckan i juli.=) Det är galet så mycket osm ska hinnas med, hade jag aldrig trott. Speciellt som vi valt att ha det enkelt, både på vårt resmål o hemmafesten. Har man inte jättemycket fritid så visar det sig ändå ta mer energi i anspråk än man tror. Hoppas ni intre stressar för mycket!

Emmas Bokhylla sa...

Men gud, stackarn, analsacksinflammation! Ah, det maste vara extremt smartsamt! Hoppas att det blir battre snart!

Annars har det varit en bra helg, men ingen blogg,inga bocker, ingen mejl och bara lite FB. Maten var supergod med det kravdes en stor del av sondagen for aterhamntning och veterinar....:-)

Cecilia sa...

Vilken drömmöhippa! Låter som något t o m jag skulle stå ut med, om jag tänkt gifta mig. :) Hoppas att det blev en riktigt riktigt fin dag! (5 år senare, men jag är lite bakom)