lördag 23 april 2011

Grattis på världsbokdagen boken!


Idag firar vi Världsbokdagen över hela världen. I vissa delar firar man även påskafton, men det behöver väl inte vara ett hinder för att även fira världsbokdagen? Själv firar jag med att vältra mig i barnbokstips och bokligt påskgodis att mumsa på. Då och då under dagen publicerar jag ett nytt barnbokstips, både bilderböcker och böcker för slukaråldern. Det är flera tips kvar fram till midnatt. Nu har det dessutom blivit min tur att skriva ett inlägg för Enligt O:s stora Världsbokdagstafett! Varje timme (och ibland uppenbarligen halvtimme) publiceras ett inlägg dagen till ära, allt administrerat av O.


Jag tänkte att så här strax efter lunch kunde det passa med lite kaffe och fika! Vad passar då bättre än en BOKTÅRTA för att fira boken riktigt ordentligt!? Jomenvisst! Var så goda att ta för er! Jag bjuder både på kaffe och té! För att vi ska stå oss ända till kvällen är den fullpackad med nyttignötter, choklad och frukt för vitaminernas skull.

För de som inte kan läsa texten på bilden ordentligt kommer här ett referat:

En katt
intill
en bokhylla
All världens lycka i ett nötskal

Av Holger Lewin

Jag hittade dikten i höstas när min katt varit sjuk och legat inne hos veterinären i flera dagar. Precis så där kändes det när hon kom hem. Lyckan finns lika mycket i det lilla som i storslagna händelser. En ledig stund i soffan. En bra bok. En vän bredvid sig. Jag tycker det träffar mitt i prick. Och nu ska jag göra just det, sätta mig med min vän och en bra bok och vara glad över att jag är ledig.


Fortsätt gärna titta in under dagen! Fler tips på barnböcker kommer att publiceras. Och titta gärna in hos Två träd i en bokskog som nu tar över stafettpinnen klockan 13.00

Detta inlägg är en del av en bloggstafett för att fira Världsbokdagen.

Läs mer om stafetten hos följande bloggare:

och dagarna går…, Ariels Bokhylla, Eli läser och skriver, Can’t sleep, must read, Fiktiviteter, Böcker böcker böcker, the curious case of the books, Tidnings Ida, Talk nerdy to me, Bokform, Boklesebloggen min, Bokomaten, Två träd i en bokskog, Mimmimaries böcker och annat, Inreda med böcker, Havsdjupens sal, Ciccis Bokblogg, Böcker etc., Lingonhjärta, Lyrans Noblesser, Ord och inga visor, En full bokhylla är en rikedom, enligt O


9 kommentarer:

Joanna sa...

Oj,oj, oj här snackar vi att fira. Vilken härlig tårta och vacker dikt. Hatten av för en härlig hyllning!

Hanneles bokparadis sa...

Underbart med boktårta :)

Dolly sa...

Herregud så gott det ser ut! Mums!

mimmimarie sa...

Vilken härlig boktårta! Dikten gillar jag oxo men byter kanske ut katten mot hund.

Lyrans Noblesser sa...

Åh, jag som verkligen älskar att frossa i virtuella trårtor - tack!

Lingonhjärta sa...

Vilken fantastisk boktårta!! Och fin liten dikt!

Böcker, böcker, böcker sa...

Här slösas det inte på festligheterna =)

Cecilia sa...

Bok och bak i kombo: kan det ens bli bättre? Inte mycket mumsigare i alla fall!

Hermia sa...

Åh titta en liten bit över :) Jättefint!