lördag 23 april 2011

Dilsa och kärlekens mysterier av Petrus Dahlin

Dilsa och Kalle Skavank har löst mysterier ihop i många böcker men här får Dilsa chansen själv att utföra ett uppdrag. En tjej kommer fram till Dilsa och ber henne om hjälp. Hon är så kär så hon vet inte vart hon ska ta vägen men hon vågar absolut inte fråga kilen i fråga om han är intresserad tillbaka! Hon undrar om inte Dilsa skulle kunna hjälpa henne att ta reda på om killen är intresserad? Så att hon vet redan innan om hon skulle säga något? Dilsa tycker synd om Ella, som tjejen heter, och bestämmer sig för att hjälpa till. Kalle är inte så mycket hjälp dock så det är upp till Dilsa själv att ta reda på hur det ligger till. Och kanske hjälpa de båda lite på traven om hon kan också.

Ella är kär i Axel som både kan spela fotboll riktigt bra och är med i den lokala musikalen. Det verkar dock som att Axel kanske har något på gång med Agnes, en tjej som varit medi talangtälvingar i TV och som nu kommer för att gästspela i musikalen tillsammans med Axel.. Hur ska Dilsa få veta hur det ligger till?

Det går naturligtvis jättebra det här. Dilsa är en riktigt liten äktenskapsmäklerska, även om jag tycker att hon kanske går lite väl långt för att hjälpa andra här.. Skolka och ha sig för att lura ihop de båda. Men jag ska inte vara tråkig vuxen. Slutet gott, allting gott, trots allt. Lite synd bara att Kalle håller sig så mycket i bakgrunden, han hade gärna fått vara med lite mer även om det är Dilsa som ska briljera här. Fast Kalle, han tycker inte kärleksmysterier är riktiga mysterier så han håller sig undan. Ska dock bli kul att se vad det blir fler för mysterier för Dilsa, det här är första delen av en ny serie nämligen. Blir det kärleksböcker av dem eller blir det mysterier?

Denna bok är lånad på biblan.

Inga kommentarer: