onsdag 23 februari 2011

Okänt manus av Enid Blyton

Tänk att man har hittat ett tidigare outgivet manus till en barnbok av Enid Blyton! Mr. Trumpy's Caravan ska boken tydligen heta och handla om en husvagn som glatt promenerar iväg alldeles själv. Nu skrev ju Blyton böcker i en takt som andra byter strumpor så helt otroligt att ett manus smugit undan utgivning är det väl inte. Hon kanske t o m spottade ur sig böcker snabbare än en del strumpbyten förresten... Jag såg filmen om henne för ett tag sedan. Visste inte att hon var så utsatt för för diskussioner om huruvuda hon skrev sina böcker själv? Inte heller det så otroligt förstås med tanke på hur många hon publicerade varje år. Inga litterära mästerverk heller kanske, fast i alla fall jag älskade Fem-böckerna och flera andra serier som barn. Hur som helst kan vi säkert räkna med att manuset kommer i tryck så småningom. Vilket förlag skulle säga nej till den garanterade försäljningssuccén. Läs mer här.

5 kommentarer:

EvaB sa...

Så roligt! Enid Blyton har ju en särskild plats och betydelse i många bokälskares hjärtan eller hur?

Bokomaten sa...

Det tror jag verkligen, vi är många som börjat med att längtat till mystiska heder och efter att ha en egen ö.=)

Annika sa...

Jag läste allt jag kunde komma över av Enid Blyton när jag var liten och Hemliga sjuan var min absoluta favorit.

Tänk att jag kunde missa dokumentären om henne. Vilken kanal gick den på och när?

Titti sa...

Även jag slukade Fem-böckerna när jag var liten. Man kanske rent av skulle kunna säga att det var Enid Blyton som lade grunden för många av dagens bokbloggare. :-))

Bokomaten.. sa...

Haha, vi skulle bilda föreningen Blyton Bloggers.=)

Och det var inte en dokumentär utan en film som gjorde för några år sedan. Filmen heter rätt och slät Enid och är med Helena Bonham Carter. Titta här:
http://www.discshop.se/filmer/dvd/enid_import/P79285