måndag 21 februari 2011

Det vegetariska köket på bokrean

I går på bloggträffen fick jag frågan om en bra vegetarisk kokbok och när jag nu upptäckte att en sådan faktiskt går på rean så måste jag ju passa på att tipsa om den. På Bokias rea kan man hitta ”Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen” av Lotta Brinck för endast 69 kronor. Det är en sådan där baskokbok med lite av varje och med rikligt med bilder som illustrationer till recepten. Riktigt bra faktiskt för att vara så billig och oglamourös. Den skulle gå på bokus rea också men tog visst slut. Den har både vegan-alternativ och en hel del både billiga och enkla recept så den passar även de som inte brukar laga vegetariskt.

2 kommentarer:

Titti sa...

Jag ÄLSKAR vegetariska kokböcker! Under min läs- och bloggtorka har jag mest suttit försjunken i mina vegoböcker här hemma. Mest för att mitt samvete gnager mig för att jag konsumerar mjölk- och äggprodukter... Dess etiska dilemman.

Bokomaten.. sa...

Jamen, eller hur. Det sköna med kokböcker är att man kan bläddra, läsa, inspireras utan att behöva känna att man "måste ta sig igenom" dem. Man kan ändå få lite avslappnad förströelse. Och känna sig nyttig samtidigt.;) Jag kanske skulle göra ett inlägg om veggokokböcker snart. Har du någon favorit? jag äter också mjölk och ägg även om jag börjat skära ner på mjölkprodukter en del helt enkelt för att jag skäms inför mig själv en del.