måndag 24 januari 2011

Pendellek...revisited..

Eftersom jag pendlar varje dag åker jag en hel del buss och brukar i smyg kolla över axeln på mina medresenärer när jag ser att de sitter med en bok i knät. I alla fall om jag hamnar bredvid dem… Det hr varit roligt att gissa vad de läser eller titta på titeln och tänka ”jasa du är sån du, det hade jag nog kunnat gissa när jag såg dig, hehe” eller något.

Då är det extra roligt när man som jag idag sätter sig ner på en packad buss, glad över att i alla fall ha fått sittplats, plockar upp sin bok och känner snabbt igen tecknen.. Mannen bredvid mig tittar rätt fram, men sneeeeglar, aldrig så diskret, om och om igen ner på texten i mitt knä…;)

Och tjänstvillig som jag är så öppnar jag boken lite extra så att han ska komma åt att läsa.. och stänger den lite spontant en stund så att han kan se vad det är för titel… ÄR jag inte service-minded så säg?

3 kommentarer:

Fru E sa...

*skratt* det måste vara bibliotekarien i dig! Vilken var boken?

Bokomaten.. sa...

Hehe, kanske. Stackarn borde ju fått ont i ögonen så mycket som han försökte titta rätt fram och ändå snegla med ögonen i ögonvrån...=) Det var deckaren jag just läst ut nu som jag hade i knät. Christobel Kent - A fine and private place. Han lär inte känna till den, men nu stillade jag hans nyfikenhet i alla fall.;)

Vixxtoria sa...

Åh, jag smusslar alltid med böcker, och särskilt om jag märker att nån försöker kolla. Not serviceminded at all.

Läste inte han något då?