fredag 28 januari 2011

Festlig Fredag


Så var den veckan äntligen över. Jag säger bara en sak. Tonåringar. Tänk om man kunde skaffa barn och sedan liksom hoppa över tio år från det att de fyller 10 till dem fyller 20. Eller i alla fall lösa det som förmögna britter och skicka iväg dem på internat tills de slutat skolan. Fast då måste några stackare ta hand om dem under skolåren trots allt. Jag har den senaste veckan fått saker kastade på mig, okvädesord skrikna, hittat stora högar med böcker slängda i kapprummen, fuktiga. Hittat godispapper inkletade i hyllorna och städat och städat och försökt ignorera när de springer runt utanför min dörr och skriker och leker hundvalpar och rullar runt på golvet i famnen på varandra.

Tänk vilken tur att det finns en del elever som bara är så där super och säger snälla saker och hoppar högt av glädje när man hittar del två i en serie åt dem.=) Och nyss hade jag en 10-åring hos mig som NEG när hon fick låna en bok av mig. Hur gulligt är inte det!

Men nu är det helg!! Och då är det middag med vänner, lunch och brunch. Kanske inte så mycket lästid, men mycket hemmafix. Brödbak och städning. Äntligen har lönen kommit också så man kan betala månadens synder och börja tänka på nya.=) Hur gör ni med bokbeställningar förresten? I början av månaden när lönen kommit, i slutet när man vet att nästa är på väg, eller när andan faller på? Jag tillhör oftast den senare kategorin, men nu ska här snålas och planeras så då får vi se.=)

10 kommentarer:

Hermia sa...

Tjoho det är fredag!!
Skrik tillbaka åt de otyglade! Då kanske de tystnar av chocken? :)
Här strålar solen - bara det gör det extra festligt idag. Ikväll blir det På spåret-mys och imorgon kalas för två släktingar som tillsammans fyller 100 (70+30), det ser jag fram emot. Lästid och pluggtid borde det också bli och så vill nog skidorna ut i spåret.

Ha en riktigt fin helg!

a-lo sa...

Här är det också fredagsfeeling, även om alla dagar tenderar att gå ihop när man är barnledig. Vi har tagit itu med all tråkstäd/handling/tvätt idag så jag hoppas helgen bjuder på lite roligare aktiviteter och mat. Sa nån semla?

pga begränsade ekonomiska medel från försäkringskassan nyttjar jag mest biblioteket i dessa dagar. Där är jag både lite i början och slutet av månaden. Och ganska mycket i mitten också..

Ha en trevlig helg!

Bokomaten sa...

Ja, här har det också varit solit och vilken fredags-feeling att gå ut i strålande solsken! Även om det försvunnit igen nu.

Förmodligen blir det På Spåret här också.;) Måste förresten säga att jag tycker det är en jätterolig idé att ha10-årsfest 30+70! Hade jag haft någon 70-åring i min närhet när jag fyllde 30 hade det varit jätteroligt! Himla rolig och bra idé.

Det är för övrigt begränsad ekonomi i Bokomatens hem också, men ett par hundra i månaden kan jag unna mig.;) Tur man jobbar på bibliotek också. Har tänkt på det, nu när jag jobbar behöver jag inte köpa lika mycket bäcker, men hade jag inte haft jobb hade jag inte haft pengar att köpa några för heller.. Lite som rika kändisar som får designerkläder fast de har råd med dem.=) Kanske ska ha det som slogan. Bibliotekarie -lite som en kändis i gratiskläder.

Vixxtoria sa...

Jag tyckte väl att hon med kaveln såg både lite barsk och sur ut, men när jag läst förstår jag ju bättre. Jag tycker du ska ta med dig kaveln på måndag, och låta ungarna få se på andra bullar. Och så tackar jag för den fina förklaringen till de engelska internatskolorna. Så måste det ju bara vara!!

(Apropå 100-årskalas så råkade jag och fem flickkompisar som fyllde år ungefär samtidigt få ihop ett sånt – av en ren slump – det året jag fyllde 17. Eller 18. Ja, i den vevan var det i alla fall.)

Fyrabarnsmor sa...

(hahha, jag har flera vänner som gift sej med någon som har ganska stora barn, men det är väl fusk :)

Bokomaten sa...

Haha, nja, det är nog fusk. Fast iofs tycker jag det låter ganska idealiskt. Varför tänkte jag inte på det för flera år sedan.?=)

Emmas Bokhylla sa...

Men gud, vilken vecka!
Jag skulle bli vansinnig, stackare! Hoppas att helgen var riiktigt bra coh att den har veckan borjat battre!
Kram!

Bokomaten sa...

Åh, men inte som din.. Går ju inte att jämföra. Lite blöta böcker har ju egentligen inte någon betydelse i det stora hela.

snowflake sa...

Jag trodde ett långt stycke in i texten att det var dina egna tonåringar hemma som levde rövare. :-)

Bokomaten.. sa...

Hahahah, nä, inte än på ett bra tag i alla fall.=)