måndag 6 december 2010

Julenkät

Karin på En Bokcirkel För Alla har dragit igång en liten julenkät och jag är ju inte sen att haka på. Eller rättare sagt, jag är nog ganska sen att haka på men gör det i alla fall.

Vilken bok önskar du dig i julklapp? Stora boken om Nemi av Lise Myhre, The Night Bookmobile av Audrey Niffenegger, Ladies av Johan Hakelius (fast Döda vita män står oläst fortfarande i hyllan) och någon mysig period crime. Annars är jag rätt bra på att införskaffa det jag vill ha själv, jag klarar sällan av att vänta, även om det sedan alltid blir väntan på att få LÄSA boken…

Om du fick ge en bok till vilken kändis du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför. Varför skulle jag vilja ge bort en bok till någon jag inte känner? Nej, då behåller jag dem hellre själv.

Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp. Mamma kommer att få en hel hög med pocketböcker jag läst under året. Tänker inte specificera vilka för jag har börjat misstänka att hon kanske har hittat hit utan att tala om någonting… En dag av David Nicholls och ”På-spåret”-boken är också bra kandidater.

Har du någon jultradition som du följer varje år?
Tja, matbordet är rätt viktigt, trots att jag är vegetarian. Och karl-Bertil Johnsson julafton på SVT. Där är jag benhård, det måste man se.

Vad har du alltid på ditt julbord? Ja, det är ju helvegetariskt och en del har ändrats och bytts ut efter åren, men den griljerade kålroten, vegbullarna, ägg, rödbetssallad, och röd och brunkål måste vara där som basvaror.

Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1?
Svåraste frågan som alla stället, men en trollstav liggar bra till.=) Åh, vad jag skulle älska min pojkvän om den låg under granen. Annars är jag dålig på att önska mig saker. Lite nagellack, kanske En I-pad? Jag har redan fått ett kokboksställ. Egentligen kommer jag inte på något speciellt. Helst skulle jag vilja ha lite ledighet och en semester i julklapp, men si det kommer ändå inte att hända.:)

4 kommentarer:

Karin Berg/enbokcirkelföralla sa...

Jag älskar rödbetssallad. Äter det med vörtbröd (som pålägg alltså) supergott! Det är min julfrukost.

Bokomaten sa...

Samma här, visst är det suuupergott? Måste nog baka vörtbröd å det snaraste och göra rödbetssallad.;)

Cecilia sa...

Haha, så ni kör kålrot också :) Vi började med den för några år sedan, fast förra året hade vi Astrid och apornas Julsk*nka istället. Den var OK, men vet inte vad det blir i år.

Bokomaten.. sa...

Kålroten har stått på bordet så länge jag kan minnas. Vegetariska alternativ som ska påminna om kött är jag lite allergisk mot. Jag förstår verkligen att andra vill ha det, men själv har jag aldirg riktigt gillat smaken av kött heller och blir lätt paranoid när det är för likt..;)