måndag 27 december 2010

Irl - hur tänkte de nu?

Sitter på jobber här i mellandagarna och packar upp försändelser och måste bara göra ett snabbt inhopp här på bloggen. Jag packade just upp pocketböckerna som serien "the vampire diaries" bygger på, om jag förstått saken rätt. De är utgivna i en speciell serie böcker med stämpeln "IRL", böcker för folk som gillar utmaningar och starka känslor... In real Life..??????? Dvs, dessa böcker bygger på sanna händelser, eller vad???? Stackars Elena som slits mellan två vampyrer?? Hur tänkte de nu?

7 kommentarer:

Amelie sa...

Tänkte precis samma sak när jag fick Ondvinter av Anders Björkelid nu i julklapp och såg att den var märkt med IRL.. Vad jag förstår (har inte läst den än) så är det en fantasy-bok, dvs motsatsen till IRL.. hmm.. mysko.

Det mörka tornet sa...

Usch, jag har dålig erfarenhet av IRL-stämpeln. Sämsta boken jag någonsin läst hade en sådan stämpel. Antar att "Vampire daire"-böckerna inte är så bra.

Emma-Det mörka tornet

Jenny B sa...

Haha, IRL... Jag såg någon säsong av Vampire Diaries och tyckte att det var en underhållande serie. När jag råkade missa några avsnitt och tappa bort mig grät jag inte blod, men tyckte det var litet synd. Hoppas att böckerna inte är slarvigt skrivna, åtminstone!

Bokomaten sa...

Jag kan villigt erkänna att jag bara sett något avsnitt av the vampire diaries, men har all respekt för de som gillar serien och böckerna. Att de skulle ha någon som helst verklighetskoppling känns dock helt galen. Känns som att IRL är en form av motsvarighet till BOATS!? Men uppanbarligen inte? Verkliga känslor, overkliga händelser kanske?? Hur som helst, en mycket långsökt stämpel...

kattenisoffan sa...

Det låter som om någon velat locka ungdomar genom att använda sig av "ungdomsspråk" i marknadsföringen. Dock utan att egentligen ha någon koll på vad IRL betyder och hur det används. Vilket antagligen ger helt motsatt effekt...

Pomegranate sa...

Geez...enligt förlaget "berättelser direkt ur livet" som handlar om "identitet, vänskap, död, äventyr och gränslös kärlek." Här tycker de att de är nere med kidsen uppenbarligen.

Nu har jag förresten läst The Sweetness at the bottom of the pie - finfin! Återigen tack för ett utmärkt boktips. Ser förresten att du läser Christies julpudding, jag har inte läst den själv men skulle gärna vilja veta vad du tycker. Jag läste Hercule Poirots jul förra julen och blev lite besviken på bristen på julstämning även om boken var helt okej. Finns det mer julmys i Julpuddingen? Nu ska jag ta mig an ett annat av dina tips: Daisy Dalrymple!

Bokomaten sa...

Jag har så gott som läst Christmas Pudding nu, men inser att jag vet hur alla historier fortläper och slutar nu när jag sett alla Poirot-filmatiseringar rätt nyligen. Den första novellen var rätt mycket julstämnig. Rapport kommer förmodligen... när jag får till det, nu har jag jullov.;) Hoppas du gillar Daisy, själv beställde jag Walking in Pimlico i senaste Bokus-leveransen..;)