fredag 3 december 2010

Festlig Fredag


Hej där ute, lever ni? Ni har inte frusit ihjäl? Visst är det fiiiiiiiiiiiiint med allt det vita? Varför, varför måste det försvinna och förvandlas till äckligt, blött och grusigt slask!? Någon vinterjacka hittade jag inte förra helgen, men har ett stort gammalt monster som jag slänger på mig, med ylletröja och en två-tre stickade tröjer till under och överdragsbyxor på nederdelen. Då funkar det till och med att stå och vänta på bussen en timme. Bara rackans tråkigt är vad det är, för det är ju för kallt för att pocka upp en bok och läsa. Jag har precis läst ut en fantastisk bok, Att tala med en änkling av Jonathan Tropper, och ett inlägg om bara den kommer förhoppningsvis snart. I helgen ska det fixas, donas, bakas fler lussekatter då förra helgens omgång verkar vara på upphällningen, och förhoppningsvis hinner jag ut i snön en vända för att leka lite också. Det har liksom inte hunnits med den senaste veckan då jag istället ägnat mig åt en 4-5 timmars pendling varje dag.=)

Dessutom ska det skrivas julklappslistor, funderas på julpyssel (läs godis) och jag tänkte ta mig en titt på alla julkokböcker jag har där hemma. Inte så lite som ska prickas in i helgen, förutom att träffa lite folk. Vad hittar ni på i advent?

6 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Har ar det +35C och stralande sol, men markligt (?) nog sa har jag langtan efter lite sno, for att det skall vara det i juletider. Aker hem till familjen over jul, da kommer formodligen den langtan att stillas och jag kommer att inse att jag verkligen borde uppskatta hettan, speciellt eftersom kulmen har blir i jan-feb.

Hermia sa...

Här finns det snö så det räcker och blir över, kan skicka ett lags både hit och till Emma :-)

Utanför jobbet står Gävles stolta julbock, ej uppbrunnen, och tindrar. I helgen blir det lek med små påhälsande barn och om det inte är för kallt (för de stora) pulkaåkning (för de små).

Önskar kära Bokomaten en fin helg!

Jenny B sa...

Ikväll har jag hunnit med en tänkvärd teaterpjäs. Imorgon skall jag äntligen se Harry Potter! I övrigt borde jag plugga inför kommande tentor i ryska, men motivationen är låg...

Jenny B sa...

Jag glömde ju att önska alla en trevlig helg! :)

a-lo sa...

Jag är så ruggigt snabb att jag kommenterar fem dagar för sent.. Tänk vad fantastiskt att vi fick uppleva fyra dagars vinterlandskap i den här delen av landet! Nu är ju allt som vanligt igen förstås. Har dock hunnit med att åka pulka, och det är ju så himla kul att man faktiskt inte behöver ha barn som alibi för att ge sig ut :)

Kul att Tropper äntligen börjat vinna lite mark här i Sverige. Jag har försökt promota honom länge. How to talk to a widower älskade jag när jag läste den.

Bokomaten.. sa...

Jag har också åkt pulka.=) Jag struntar i alibina, roligare om man själv får åka hela tiden.;)

Har just läst ut Tropper förresten och gillar skarpt! Inlägg kommer!

Emma, måste kännas väldigt märkligt att fira advent i värme?? Även om jag inte skulle ha något emot en liten sol ochvärmekick just nu.. Den där fina snön ligger kvar ett litet tag till verkar det som, men nu är den mer blöt än åkvänlig..

Hoppas, hoppas att du gillade HP, Jenny! Man bör nog ha sett de tidigare relatit nyligen ock för att verkligen uppskatta den.:(