torsdag 2 december 2010

Baksidans hemliga hjältar av Peter Arrhenius

En ny serie för yngre barn som inte handlar om spöken eller är en deckare eller fantasy! Hör och häpna.;-) Robin och hans lillasyster Frida flyttar till en annan del av området de bor i när deras mamma och pappa skiljer sig. Nu ska de bo bara med pappa men mamma bor inte många hus bort. För Robin och Frida är det dock stor skilnad. Innan bodde de ju på ”framsidan” av kvarteret, nu bor de på ”baksidan”. Men Robin surar inte länge. I en källarlokal i huset där de bor träffar han Izzy och Farzad som bildar en klubb. De har bestämt att de ska hjälpa folk och riktigt goda gärningar tar man inte äran för så de ska bli ”hemliga hjälpare”. Det visar sig inte vara så lätt och de ställer till lika mycket som de hjälper..

Tillsammans med lillsyrran Frida ställer de både till det och tillrätta det de ställt till med från början. Och bildar Föreningen För Goda Gärningar.

Småkul, lite trevligt och inget minnesvärt direkt, men lättläst och lite sådan här halvlätta böcker skriks det efter, Tror att ”Megakillen”-barnen (och de är många) kan tänkas gilla det här!

Inga kommentarer: