måndag 15 november 2010

Pendellek...

En intressant sak hände mig på bussen i morse som fick mig att tänka på en del skojiga lekar och tävlingar som varit igång på diverse bloggardär ute. När man tagit ett citat eller en sida ur en bok och sedan låter folk gissa var det kommer ifrån. Imorse var et så packat på bussen att jag inte fick sittplats utan ick stå upp i gången.

Som tur var satt kvinnan som satt bredvid mig och läste och jag kunde naturligtvis inte låta bli att kika över axeln och läsa några rader. Snabbt bestämde jag mig för att se om jag kunde ta reda på vad det var för bok och läste stycke efter stycke. Ok, ser ut att vara en äldre lite sliten bok, kvinna som har problem med sin sexualitet och besöker Freud eller lite olika psykiatriker.. hrmm.. Jongs Rädd att flyga skulle jag tro… Sedan var jag tvungen att hålla mig bredvid även efter folk börjat hoppa av bara för att se om jag hade rätt. Jodå, visst var det Jong. Kände mig mycket stolt och som jag uträttat något fast jag inte fått läsa själv.:) Som att blogga, fast IRL.;) Läser ni över axeln på folk på bussen?

7 kommentarer:

Hermia sa...

Ja! Det gör jag, ganska ohämmat.

Grattis till rätt gissning :-)

Bokomaten sa...

Visst är det roligt att smygläsa vad andra har i knäet? Störigt var det när alla essa pocketomslag kom i handlen så att de sedan dolde vad de satt och läste.;)

enligt O sa...

Vasst! Jag älskar också att tjuvläsa, men det är sällan jag lyckas gissa rätt.

Jenny B sa...

Haha, kul! Jag försöker tjuvläsa ibland, men sitter oftast inte så bra till. Jag försöker alltid se på omslaget vilken bok det är, men det vore ju roligare att försöka gissa först!

Bokomaten sa...

Eller hur! Ok, kanske lättare att gissa boken om man har tur och råkar stå/sitta bredvid en person som läser en klassiker.;)

Cinnamon sa...

Ja! Hela tiden!

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

En av mina bästa vägar till nya böcker är att spana vad andra läser. Och eftersom jag aldrig läser baksidestexter, läser jag över axeln för att se om boken är intressant. Sen beställer jag på Bokus.