torsdag 25 november 2010

Beautiful cherries...

Den senaste veckan har jag fått flera fina utmärkelser på olika håll och jag blir helt varm i hjärtat! Jag som aldrig fick utmärkelser förr! Jag har fått en Cherry on Top Award av Cinnamon, Fru E och Marias bokliv och Emmas bokhylla och en Beautiful Blogger Award av Fia på Boktimmen. Jag tackar ödmjukast och passar på att skicka de olika awardsen i kors mellan er för ni är verkligen bloggar jag skulle vilja uppmärksamma tillbaka! Jag hade gett den vidare till er om inte ni hade hunnit först, det är jag säker på. Så Fia, du får en Cherry on top Award från mig och ni andra får min Beautiful Blogger Award. Den har cirkulerat någon eller några gång tidigare i bloggosfären och jag har svarat på den då. Roligast den förra gången var Vixxtorias stora fest då hon uppmärksammade 100 bloggar till höger och vänster. Svårt att toppa det så länkar jag till ett av hennes inlägg och passar på att uppmärksamma både henne och alla bloggar hon länkade till den gången än en gång!

MEN med Cherry on Top-awarden så kommer även vissa andra åtaganden. Man ska skriva om 3 favoritförfattare och 3 böcker de skrivit.

1. Sylvia Plath som bl a skrivit ett flertal diktsamlingar men också romanen Glaskupan som delvis är självbiografisk då det handlar om en ung kvinna som lider av depressioner, liksom Plath själv gjorde. Flera bloggare verkar ha läst den i höst, bla Boktoka och Bokmania, vilket gjort att jag kommit att tänka en del på den igen trots att det var länge sedan jag själv läste den.

2. Ian McEwan som bl a skrivit en av mina favoritböcker, Kärlekens raseri. Om en man som lyckas förstöra sitt liv och förhållande fullständigt genom att projicera sina egna självdestruktiva och förebrående tankar på sin omgivning. Så tolkar jag den.

3. Mary Hoffman som bl a skrivit en fantasyserie för ungdomar som heter Stravaganza. Ibland tycker jag det är lite tråkigt att jag inte hinner/orkar läsa mer vuxenlitteratur eftersom mitt jobb gör att jag måste läsa så mycket barnlitteratur. Ibland är jag så himla tacksam över att ha det jobb jag har eftersom det gör att jag hittar till barn- eller ungdomsböcker som jag aldrig hade läst annars. Stravagaza-serien är en sådan serie som jag verkligen gillar och inte bara gillar ”som en barnbok”.

Cherry on top vill jag även skicka vidare till ytterligare några bloggar som har mer eller mindre emd böcker att göra.

1. Gothic som skriver lite då och då om böcker hon läser, i jobbet och privat. och har en fäbless för gotiska romaner, som namnet antyder. Får mer än ett sug här.
2. Jenny på Kulturdelen som faktiskt får mig att önska att jag bodde i Stockholmsområdet ibland med alla recensioner av teaterföreställningar, konserter, konstutställningar, film och även BÖCKER. Roligt att läsa en så varierad och initierad blogg som skriver medryckande om allt från semesterar i öst till kulturbesök på hemmaplan, och det blir kul att läsa även om man inte kan vara där.
3. Helena på Fiktiviteter som gillar vampyrer och läskigheter lika mycket som jag gör. Nog mer eftersom hon till och med gått en kurs om vampyrer i höst. Hon har redan fått utmärkelsen en gång, men eftersom jag började skriva det här inläggen INNAN hon fick den så får hon den ändå en gång till.;)
4. Ann-Sofie på Ooof bok har en härligt splittrad smak som jag insett ligger rätt nära min, faktiskt. Gärna mörkare saker, men inga direkt stängda dörrar. Allt möjligt och inga krusiduller, et gillar jag.=)
5. Och en stor fet bakelse med körsbär till Cecilia på Flickan och kakorna för att jag dregglar av förtjustning varje gång jag tittar in dit och får se cupcakes to die for, bl.a. Så glad att vi upptäckte varandra!!!
Fia, du får det största körsbäret! Ett som simmar i likör och är inbakat i en chokladpralin.

Till Beautiful blogger award får man också lite uppgifter.
- kopiera in awardbilden i sin blogg (samma med Cherry on top)
- tacka och länka till den som nominerade (check, men TACK igen till er allihop)
- nominera sju andra bloggare och länka till dem (check)
- berätta sju intressanta saker om sig själv (har jag gjort flera gånger tidigare, bland annat i Bokbabbels stora enkät nyligen)

Jag vill nominera de ovan nämnda även till denna award och även skicka den vidare till Fru E som jag fått MASSOR med tips från. Gillar du en bok blir jag alltid nyfiken.:) Samma gäller Cinnamon vars smak består av en härlig blandning av vampyrer, ungdomsböcker mm. Marias bokliv som läser otroligt mycket, mycket mer än man kan tänka sig med tanke på att hon faktiskt är småbarnsmamma, all cred till dig, som klarar det! Kan du lära ut hur du gör?:) Och till Emmas bokhylla, det internationella alternativet. Känns skönt att få lite perspektiv ibland. Och väldigt kul att läsa en salig blandning av shopping i Tanzania och bokinlägg.

5 kommentarer:

Fru E sa...

Vad gullig du är! Tackar ödmjukast och säger "Detsamma!" appropå tipsen. PS. Jag tycker också om Stravaganza-serien!

Emmas Bokhylla sa...

Tack, vad glad jag blir!

Helena sa...

Nej men oj, tack snälla!

Cecilia sa...

Tack så hemskt mycket! Och grattis till dig också :)

Vixxtoria sa...

Jag tror bara det var 49 bloggar som bjöds in till festen, men det kändes som hundra, det är sant. Dessutom kom några objudna, men välkomna gäster :-)

Bloggkärlek är i alla fall underbart.

Kram på dig. Ja, det skulle alltså varit en gruppkram, men jag är ju bara en person.