söndag 10 oktober 2010

Och vad var det då i påsarna från mässan?


Ja, jag håller just på och läser Andrew Taylors Anatomy of ghosts. Och alla böcker faktiskt köpta på The English Bookshop. Blev så. Det är innehållet i den ena påsen i alla fall, den andra är full med tidskrifter. För det är faktiskt intressant. När böckerna på mässan ofta är dyrare eller lika dyra som annars så är i alla fall tidskrifterna oftast billigare. Varför är det så? Kom hem med lite av varje. Dessutom gav min finaste vän i Göteborg mig en hel SÄCK gamla bröllopsmagasin som jag plöjt igenom med entusiasm redan.

Jag tänker inte googla de andra böckerna i högen, men kollade upp Taylor av en annan anledning och insåg att den dels kom på svenska en vecka efter den engelska upplagan, dels kostar nästan hälften på nätet.. nåja, jag hade inte köpt den alls om jag inte köpt den där och då, vilket talar till de fysiska bokhandlarnas fördel. Jag betalar gärna mer för att kunna browsa på ett annat sätt. Om det är en bra bokhandel vill säga. Just nu är mitt problem det vanliga.. so little time.. so many books...

6 kommentarer:

Marias bokliv sa...

jag köpte ovanligt få tidningar, brukar köpa allt jag ser annars men iår var jag sansad...
Skall bli kul att höra vad du tycker om Lauri R King sen (om du inte redan läst?)

Jenny B sa...

Ja, det är verkligen något speciellt med att plocka upp böcker och bläddra i dem. Jag gillar att beställa från nätet, där man har så mycket att välja på. Men att få gå in i en bokhandel och hitta något man inte visste att man ville ha, det är underbart!

Fru E sa...

Hej Bokomaten! Härligt att se att vi varit i The English Bookshops-monter och köpt samma bok! Jag föll också för The Sweetness... men vet inget alls om boken, mer än vad som stod att läsa på baksidetexten. Visst är det kul att packa upp sina tygkassar. Jag gjorde det för bara några dagar sen och en del hade jag glömt bort, b la nya numret av Vi Läser. Kul att kunna överraska sig själv! ;-)

Bokomaten sa...

Maria: Nej, jag har inte läst King tidigare, tror jag i alla fall. kanske väljer den som nästa projekt.:)

Jenny: Det ÄR speciellt att bläddra i böcker, även om jag tittat på flera av dem tidigare så de var itne nya bekantskaper, men de poppar upp i medvetandet igen när man står och håller i handen liksom.

Fru E: Jag har faktiskt tittat på Sweetness tidigare, i England, men då hade den ett annat omslag, tror jag. Jag hade också sparat kassarna ett tag, kom annat emellan. När man packar upp blir det lite som att upptäcka igen vad man gjorde av med sina pengar på.:)

snowflake sa...

Den där Stephen Fry ser trevligt långhårig ut... gissar att han är yngre där, kanske.

Bokomaten.. sa...

Jo, han ser inte lika grå ut som han gör numera heller. ELLER så är det ett så pinfärskt foto att han hunnit förändra sig igen.;) Men jag skulle tro att det är äldre. Han har åldrats en del.