torsdag 7 oktober 2010

Nedräkning..

Ok, hand upp, hur många kommer sitta vid datorn kl 12.55 och hålla andan?:-)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hand upp!

Spectatia sa...

Ok då, motvilligt, men... Hand upp.

enAnnan sa...

Hand upp!

Vixxtoria sa...

Vad händer 12.55?

(Eller snarare: Hur många orkar hålla andan i mer än fem minuter?!)

Marias bokliv sa...

framför datorn:Ja
Hålla andan: Nej

Vixxtoria sa...

Äsch, jag ska inte vara dum nu, för jag har redan börjat andas lite ryckigt.

Svd skriver upp Cormac just nu. Det kan vi väl ändå inte tro på, eller?

Bokomaten.. sa...

Hehe, ok, jag kanske inte heller håller andan i 5 minuter.;) Men känner hur det är lite fjärilar i magen... Cormac tror jag inte på, eller????

Vixxtoria sa...

Jag har inget emot Cormac, men jag tycker det skulle vara helt osannolikt om han eller Ishiguro fick priset. Jag skulle nog tycka att det var lite fel också, även om jag läst och gillat båda.

Jag tror det blir något mer okänt, opublikt och poetiskt, men jag skulle bli så glad om det var Atwood eller Sereny.

Bokomaten.. sa...

Är Ishiguro verkligen på tapeten?? I min enfald gick jag för många år sedan och sa att han redan hade fått nobelpriset (pinsamt att erkänna) men blandade ihop honom med Oe.. Till mitt försvar är det många år sedan nu...:-) Tror faktiskt Cormac är osannolikt, men jag brukar ju aldrig ha koll... kan tänka mig att det blir en asiat, i alla fall inte en Europe i år igen.

Bokomaten.. sa...

Och VARÖR kommer jag bara till oscarsgalan när jag går in på Ladbrokes nobelsida?? Säker för att jag lovade att inte titta där innan presentationen.. tur datorn stöder en ibland..

Kraxpelax sa...

Yves Bonnefoy, Nobelpriskandidat

Vixxtoria sa...

Ishiguro har varit med hos ett par tyckare. Men Murakami är väl mer tippad.

När Oe fick priset tyckte jag att det var lite kul, för han hade varit nämnd i flera år då redan, och jag minns att jag lyssnade på utsändningen i P1, och där talade man om honom precis innan Allén (måste det väl ha varit då) tillkännagav namnet! Och sen hade de så fina program den dagen om just Oe, man kunde liksom märka att kulturredaktionen verkligen kände för honom, och hade hoppats på honom.

(Ibland kan man tänka att de skulle kunna sända en del inslag ändå, som de så där halvt förberett om en viss författare kanske får priset. Det skulle kanske få folk att förstå att alla författare inte är totalt okända fram till dess att deras namn läses upp. Fast de som tror det lyssnar nog inte så mycket på kulturprogrammen.)

Bokomaten.. sa...

Iofs tänkte jag en asiat eller en amerikan så kanske Cormac och då passar ju Cormac faktiskt..

Bokomaten.. sa...

Håller med om att vissa program kunde sändas ändå, men de som jag vet som sitter och skryter med att de aldrig hört talas om vinnaren hade inte lyssnat på de programmen ändå. Knappt så jag gör det själv. Tror jag ska väcka mig själv med kulturradion igen, som jag gjorde förr.:-)