onsdag 6 oktober 2010

Jamies Amerika

Jag köpte Jamies Amerika för ett tag sedan och befann mig i lyckorus ett par dagar tills jag bläddrat igenom den tillräckligt för att inse att det här faktiskt inte är en bok för mig. Den gör mig till och med tveksam till om jag egentligen vill åka till USA överhuvudtaget. Basvara och huvudingrediens i i princip alla recept är kött, kött och åter KÖTT i alla dess former. Till och med alligatorkött baserar han ett antal recept på. Visst finns här någon enstaka sallad mm och efterrätterna ser ju ok ut, men de kan man ju inte leva på (nej, det kan man faktiskt inte). Dessutom tycker jag helt ärligt att den är lite rörig att hitta i. Boken är uppdelad på olika områden i USA, som sedan delvis är indelade i olika områden de också. Ex har NY ett underkapitel för Chinatown osv. Det enda alla kapitel som sagt dock har gemensamt är kärleken till kött. Nej, till alla vegetarianer, köp INTE denna, det är mitt råd. För alla köttomaner kan det här dock vara en riktig frossarbok. Kan tänka mig minst två i bekantskapskretsen som skulle gilla den.

5 kommentarer:

Arina sa...

Jag skulle gilla den.

Bokomaten.. sa...

Haha, ytterligare en då. Du kanske skulle ha gillat köttfesten mina vänner arrangerade för några år sedan. Man åt kött till förrätt, huvudrätt och efterrätt och alla fick komma utklädda till sin favoritköttbit alternativ något på tema-kött. Kom många fransyskor, lammkött och kasslerbitar.:)

Aidaho sa...

jag är rädd för att första intrycket av nigellas kitchen är detsamma. våra kära tvkockar är väldigt mycket för kött i dessa klimatsmarta tider..de kanske skulle behöva gå kurs hos våra duktiga svenska matprofiler som jobbar hårt med klimattänk?

Bokomaten.. sa...

Hear, hear! Och besviken var ordet, jag som så såg fram emot att höra vad du skulle tycka om Nigellla när jag såg att hon fanns med i din hög...:(

Arina sa...

Ja, jag skulle förmodligen ha gillat köttfesten också. Förutom det där med att klä ut sig.