fredag 8 oktober 2010

Festlig Fredag

Idag sitter Bokomaten på jobbet och tar igen sig efter utsvävningarna på en mycket trevlig bloggträff igår. Till skillnad från många andra har jag aldrig betvivlat Vixxtorias existens, men de som undrat fick igår bekräftat att hon är en människa av kött och blod, precis som vi andra. Dessutom ruskans trevlig och inte alls så socialt bullrig som hon låtit påskina.;-) Är rädd att det poppade fler grodor ur min mun och de ber jag om ursäkt för, hrm…. Skyller på ett par dagars isolering i förkylningstillstånd. Lätt att tungan hoppar ur led då..

Annars innebär helgen mest att jag hoppas krypa tillbaka hem efter jobbat, smyga ner i min säng med Andrew Taylor och dricka té, äta brownies och chocolate chip cookies och glömma att det finns en värld där utanför också. Inte så mycket partaj med andra ord. Dock blir det lite socialisering också eftersom en vän är på besök från utlandet, men det blir nog inte mer avancerat än lunch. Trevligt nog ändå. Längtar hem något förskräckligt.. Man borde ha en vecka ledigt i månaden för att ta igen sig från diverse småvirus och ta igen lite läsning. Varför var det inget parti som gick till val på det?

15 kommentarer:

Marias bokliv sa...

jag skulle garanterat överväga att rösta på ett sånt parti ;-)
själv har jag hart en intressant början på fredagen. Fåren hade fått upp grinden och irrat ut så jag fick gå och hämta hem dem från grannens gräsmatta...
Funderar på en skogspromenad i gråvädret följt av lite kakbak.

Bokomaten sa...

Haha, HUR ska fåren klara sig om du börjar jobba??? Kan riktigt se det framför mig, stackars djur.:) De kan ju inte ha förstått mycket.. Låter annars som en underbar fredag med promenad i höstluften och kaka.:) Nästan så jag tror det blir det samma när jag slutat för dagen.

Anonym sa...

Jag önskar så så så mycket att jag kunde gå hem och packa in mig och killarna därhemma och bara mysa hela helgen. Tyvärr ska jag på jobbresa (fackliga uppdrag) så helgen bara försvinner. Suck!

Bokomaten sa...

Men guuud, förstår dig, Full Bokhylla. Fast det kanske visar sig bli en massa mysig lästid över när du är bortrest också?

Vixxtoria sa...

Men hjälp! Bullrade inte den där inkarnationen som jag skickade dit tillräckligt mycket? Inte var hon tillräckligt lång heller, fick jag rapporterat. Måste skicka nån annan nästa gång ;-)

(Och apropå att alla nu tydligen läser Bokbabbels inlägg på finlandssvenska kommer jag nu aldrig kunna läsa det du skriver utan att höra skånskan.)

Under helgen ska jag simma 800 meter och köpa ett nytt strykjärn. Eventuellt ska jag ordna loppis också; förra helgen såldes alla dockskåpets möbler till gossedjuren, och min plan är nu att gossedjuren ska få ordna en loppis så att dockhusfolket kan få köpa tillbaks sin ägodelar. Det är en slags pedagogisk lek som andra föräldrar kallar för "att städa".

Bokomaten sa...

Nja, knappast besviken på din längd, Vixxtoria, som jag hoppas att jag inte gjorde dig besviken i att inte vara chic nog.;) Men liksom jag inte läser bokbabbel på finlandssvenska kommer jag nog fortsätta se dig som aningen längre än vad du är och kanske till och med med aningens mörkare hårfärg, haha.:) MEN, jag kan ju också tala om för dig att om du föreställt dig Hermia något så vet du nu hur hon ser ut.:) Fast med lugg när jag såg henne och utan skånskan.;)

Vixxtoria sa...

Nämen, jag var inte alls besviken på din chic-het. Tvärtom var jag väldigt imponerad av den där jackan (nåt slags omlott?) som du hade!

Hermia har jag förstås sedan länge tagit reda på namnet på och googlat fram en bild på, och jag kan nog hålla med om att det finns en viss likhet mellan er två. Men en av er var kortare och en längre, eller hur var det? (Det borde vara Hermia som är kortare, med tanke på hennes nämne i Midsommarnattsdrömmen, men jag kan minnas fel.). Är ni släkt på nåt sätt, eller är det den vanliga bibliotekarie-looken?

Mitt hår är för övrigt färgat, men det blev alldeles väldigt ljust av sig självt under sommaren (vilket nog delvis kan förklaras av de där tre veckorna i tält).

Bokomaten sa...

Nej, vi är inte släkt på något sätt alls, bara stöpta i samma människoform. Och jorå, hon är kortare och lite nättare än jag. Jomen visst var jackan omlottmodell, vad du är observant! Köpt i Paris på rea en semester en gång faktiskt.:) Nu känner jag en konstig blandning av ytlig skam och rodnande stolthet.:) Varm och go än så länge, men det håller nog bara någon vecka till..

Naturligtvis borde jag tagit i beaktande hela den där sommarsemestern som naturligtviiis måste ljust upp din hårfärg. Är det ljusare eller mörkare färgat annars? Kanske för ett speciellt tillfälle i våras då du la alla pengar på klackar istället för böcker?;)

Vixxtoria sa...

Om jag minns saken rätt så köpte jag lika mycket böcker som klackar vid det där tillfället (som vid så många tidigare i mitt liv....).

Den egentliga hårfärgen är lite oklar enligt min frisör. Den är nog egentligen mörkare, men har dessutom betydligt fler grå inslag. Randigt kanske är en bra beskrivning. Eller prickigt.

När jag blir lite äldre ska jag i alla fall färga det blått och skaffa ett dyrt svart paraply som jag kan slåss med om någon tränger sig före mig i kön. Då passar det även bra med en Dramaten, tänker jag mig. (Jag har faktiskt en hemma, som jag brukade använda till att frakta allt möjligt när jag bodde i Malmö.)

Bokomaten sa...

Randigt hår är ju störtcoolt! Själv satsar jag på lila (kanske batikfägat, vad tror du?), handväska och ständigt icke-fungerande hörapparat! Jag gillar stereotyper!:-D Dramaten har jag också haft, men en i rukigt dålig kvalitet så den finns inte mera. Men det ÄR ju suveränt. Numera är det mest säckavagn och rullväskor som används.. men jag ser absolut att drmatendagarna inte är långt borta igen. Kanske kan överta mammas rutiga.:)

a-lo sa...

Kul det var att träffas igen igår. Blev ni kvar länge? Vid det här laget har du säkert redan fredagskraschat och ligger nerbäddad. Har faktiskt också läst The American Boy en gång i tiden, recension här:

http://www.thebookpond.se/show.asp?id=1132152497

Denna fredagkväll har vi precis badat barnen och jag väntar på att min man ska laga mat medan jag ligger i soffan och äter praliner.. (han jobbar hela helgen, så jag passar på att softa lite nu).

Bokomaten sa...

Älskar meningen: "han jobbar hela helgen, så jag passar på att softa lite nu"=) Gör du helt rätt i!

Och jodå, redan kraschlandat, somnat över boken och sovit i ett par timmar.. Dags att ta tag i kvällsmaten.. Ikväll blir det meze!

Vi satt nog bara en timme eller så efter att ni gått. Vi gick själva vid 21-tiden. Blev sent nog för den här Bokomaten kan jag meddela. Trött som den på jobbet.:) Vi måste göra om!

Kul att läsa din recention av The American Boy förresten. Jag har inte läst något tidigare, men tror jag hittat en ny favorit.

Hermia sa...

Vad ni verkar haft det trevligt då... I går var min minifredag, idag har jag jobbat så imorgon har jag lördag. Någon logik måste det ju ändå vara.

Hermia. På bild? 1,55m lång. Ryms nästan i makens ficka.

Vixxtoria sa...

Japp, Hermia på bild, tänka sig. :-) Det bor en detektiv i mig, sörru, och outgrundliga äro internets vägar och de ledtrådar man kan följa och lägga samman.

Men 1,55 låter ju helt i linje med ditt alias och så där. Det känns betryggande att något i livet är som man tror.

Förresten gillar jag det där med att du äger en jacka köpt i Paris, Bokomaten. Själv har jag ett par läderstövlar från Florens, som jag när jag tänker på det faktiskt borde plocka fram ur garderoben nu.

Bokomaten sa...

Jag har faktiskt också sett Hermia på bild så jag anar nog var det är Vixxtoria fått syn på dig/henne.;)

Jackan från Paris är ett ytterst billigt exemplar från någon Fransk kedja, hehe, inte alls något posh franskt märke, men den blir genast lite poshare bara av att vara köpt i paris, på något sätt.;) Jag hatar att shoppa, men på semestern blir det mycket roligare. Blir dessutom souvenirer liksom. Tycker definitivt du ska plocka fram dina stövlar från Florens.. Är trots allt sko-världens huvudstad nummer 1.:)