söndag 18 oktober 2009

Något att se fram emot...

Det finns alltid ett boksläpp att längta till... I januari kommer Neil Gaimans Graveyard book på svenska. Fantasy och skräck går fortfarande som smör hos i alla fall mina elever. Så här står det på förlagets hemsida:

I "Kyrkogårdsboken", liksom Rydyard Kiplings klassiska bok "Djungelboken", förlorar en liten pojke sina föräldrar. Men här tas han om hand av spöken, istället för djur. Ett litet spädbarn får sin familj mördad, men lyckas själv undkomma. Barnet hamnar på en gammal kyrkogård där invånarna fattar medlidande med honom, de bestämmer sig för att ta hand om och uppfostra pojken. Samtidigt måste de ge honom alla de speciella egenskaper som en levande människa måste ha för att överleva på en kyrkogård. Pojken, som kallas för Ingen, växer upp och hålls hela tiden gömd på kyrkogården, eftersom mannen som mördade hans familj, fortfarande är ute efter honom ...

Varje kapitel kan läsas som ett eget spännande äventyr och innehåller en illustration av den världsberömda illustratören Chris Riddell, känd för bland annat böckerna om Ottolina.
"Kyrkogårdsboken" vann nyligen "The John Newbery Medal", USAs finaste litteraturpris för barn- och ungdom.
Låter rätt bra eller hur?

6 kommentarer:

MariaH sa...

men vad är det för omslag? *ryyyyyyyyys*

Bokomaten.. sa...

*skratt* kunde varit värre, men ser ju inte ut som originalet. Det här ser mer ut som en renodlad barnbok, vilket den engelska upplagan inte gör.

Hundöra sa...

Neil Gaiman är en av min systers favoritförfattare och jag funderar på att köpa boken till henne i julklapp. :)

Bokomaten.. sa...

Risken finns att hon har den på engelska, många fans har svårt att hålla sig vet du..:-) Den svenska kommer i januari som sagt, men om hon är sådant fan så gillar hon säkert att läsa den på engelska så sondera om hon redan har den du!

Aidaho sa...

nä varför tog de det där omslaget?? Det jag har är mycket bättre! Uschaligen. Men boken! Så trevlig julläsning.

Bokomaten.. sa...

Ohhh... misstänkte väl det...:-) Har själv inte läst den, men kanske skulle hitta en engelsk version ändå...