torsdag 8 oktober 2009

Italienska bokomatpåsar


När jag här om dagen skrev om de samlade påsarna från Bokmässan kom jag på att jag inte skrivit om semesterkassarna från Italien heller. Här är de i alla fall. En rejäl tygkasse från Uffizi-gallerierna i Florens där samma tavla som avbildas på påsen hänger. Japp, Boticellis Primavera, som även är en älskling hos Bokomaten. Även om likadana kassar såldes lite till höger och vänster så är själva poängen med den här att den köptes just på Uffizi och sedan fick bära både lite souvenirer och picknickmat.

Påsen till höger köpte vi ett marknadsstånd ett par dagar innan vi åkte hem. Den är rejält bred och rymmer mer än min axelväska och går även att hänga på axeln. Den kostade inte många tior, som en äkta bokomatpåse inte heller ska, och jag kände mig bara tvungen att ha en påse med en bild på Ponte Vecchio. Bron kommer nu för alltid bo i mitt hjärta och på mitt vänstra ringfinger och även från tid till annan, hänga på min axel.

4 kommentarer:

Hermia sa...

Åh vilka fina italienpåsar! Primavera kändes nästan overklig att se på riktigt.. Och ni bytte också ringar i detta vackra land? Härligt!

Bokomaten.. sa...

Visst är det så med en del tavlor! Man blir så hänförd av att inse att de finns på riktigt!! Och en stor del av de tavlorna hänger ju på Uffizi... Venus födelse var en sådan upplevelse också även om jag personligen är mest förtjust i Primavera. Och joho, ringbyte på Ponte Veccio, dock bara förlovning, inte vigsel. Det får vi se när det blir så småningom.:)

Aidaho sa...

Ringfinger??? för man vara så lurig och dela med sig en sån nyhet i bara förbifarten!!? Vad roligt, grattis!!

Bokomaten.. sa...

haha, jag har ju hintat i ett kanske två inlägg å sistone när jag skrivit fästman istället för sambo.;-) Men tja, hur ska man annars outa.:) Tack så mycket!