onsdag 30 september 2009

Nya omslag för Agatha...

Jag har många gånger pratat om det här med bokomslag. Hur jag inte för mitt liv kan förstå hur man kan publicera en massa böcker med riktigt fula eller missvisande omslag när det är precis lika dyrt och enkelt att göra SNYGGA omslag. Ett exempel på detta hittade jag på mässan. Jag köpte som sagt på mig tre stycken Agatha Christie, mycket för de snygga omslagens skull. I mitt fall blev det N or M, Evil under the sun (eftersom det är en favorit) och Halloween party. Alla från Harper Collins. Jag var tvungen att googla lite för att ta reda på lite mer om omslagen och fick veta att det är ett tryckeri som heter Bold&Noble och en designer som heter David Wardle som gjort nya omslag till inte mindre än 80(!) Agatha Christie-böcker. Bokomaten dregglar och önskar att Bold&Noble och Wardle satte tänderna i alla fula svenska pocketböcker. Vill ha alla 80, bara för att de, som sagt, skulle göra mitt vardagsrum så mycket snyggare! Se och lär, svenska förlag och och boktryckare!

9 kommentarer:

Pomegranate sa...

Hjälp så snyggt! Vilken tur (eller otur beroende på hur man ser det) att ha Agatha som en av sina favoritförfattare; det tar aldrig slut, det finns alltid en ny upplaga att köpa upp sig på. Men 80 titlar...säg att man beställer två titlar varannan månad för att inte bli ruinerad. Då har man en komplett samling om...knappt 7 år...
Har du läst Halloween Party? Jag kan inte minnas att jag gjort det, men jag är läser gärna säsongsbetonat och det är ju inte så långt Allahelgonahelgen.

Bokomaten.. sa...

Nope, inte heller läst Hallowe´en Party, men jag är ju också väldigt mycket för att läsa efter säsong , vilket var den egentliga anledningen till att just denna titel slank ner. Tänkte att det kanske kunde passa lagom till Halloween..:-)

Lille søster sa...

Så flott! De fleste Agatha Christiebøkene jeg har lest er veldig gamle og stygge.

Bokomaten.. sa...

Flera av gamla Agatha Cristie är i och för sig inte så farligt fula, men de här skulle klart göra sig bättre än mina 60-70-80-talspocketar.

Magix Bokbabbel sa...

tjusigt!

MariaH sa...

Tjusiga omslag! jag stod o kikade ett tag i den montern minns jag...
Det där med omslag är ju extra känsligt på skolbibliotek. Vissa böcker är ju nästan hopplösa att sälja in.
Det var kul att ses! o angående märkliga konversationer undrar jag iband om man är nått slags magnet eler om det är hela biblioteksbiten som är magneten? Vissa sker är ju dessutom totalt obloggbara.

Hundöra sa...

Håller fullständigt med dig!

Linda sa...

Själv har jag fallit för faksimilutgåvor som kommit. Har precis köpt Dead Man´s Folly.

Bokomaten.. sa...

Linda: Vadå för faksimilutgåvor? Vad har jag missat? Åh, berätta!!