onsdag 9 september 2009

Krisberedskap...

Lustigt hur det man läser färgar ens vardag så mycket. Jag hör på radion på bussen på morgonen om Svininfluensan, eller influensa A (N1H1), och tänker hur otroligt rustade och förberedda vi är. Kommer till jobbet och har just fått vår pandemiplan i mailen, ett 5-sidigt informationsdokument som ska styltar upp precis hur vi skall gå till väga när krisen kommer. Vi plockar fram reservkrafterna och rustar och jag kan inte låta bli att tänka på boken jag läser. Jag hör flygalarmen i bakgrunden och det känns nästan som att vi rustar för krig när alla drar sitt strå till stacken och pratar om krisberedskap.

10 kommentarer:

Vixxtoria sa...

På mitt jobb fick alla för sådär en månad sen ett mejl om att vi ska vara hemma när (inte om!) vi blir sjuka. Och att alla toaletter ska få handsprit så att vi kan sprita våra händer.

Det är billigt med såna massutskick. Mycket billigare än handsprit, som jag fortfarande inte sett röken av. På en del toaletter finns inte ens tvål.

Bokomaten.. sa...

Haha, hos oss har vi faktiskt alcogel på toaletterna.:)

Vixxtoria sa...

Jag har väl helt enkelt ett jobb utan samhällsnyttig funktion. Om några av oss dör, så slipper vi tära på statliga anslag. Det blir helt enkelt billigare så.

Bokomaten.. sa...

:-) Jag älskar mitt jobb, älskar, älskar, älskar det. Att få skämta om samhällsnyttan av min existens ex, som du. Kommer Vixxtoria till bokmässan?

Vixxtoria sa...

Jag vill och jag brukar.

Men i år ska mitt avhandlingsmanus lämnas till tryck 1 oktober, och sannolikheten att deadline-drivna jag är klar före det är nog minimal.

Men om det blir, så bestämmer jag typ på fredagen, att ja, vi åker. (Det finns fortfarande folk som i Göteborg som kommer ihåg att de kände mig en gång, så jag behöver inte krångla med hotellbokningar och sånt.)

Bokomaten.. sa...

Håller man tumarna då.. både för deadline och besök.:-)

Aidaho sa...

jaaa käre värld! Tänkte just blogga om detta...och ska länka till dig eftersom vi går i samma tankar.

Bokomaten.. sa...

Aida: Visst är det lite beredskapsstämning!?? Känns som Anna-Lisa Ericsson och Nils Poppe kommer poppa fram snart och tralla att alla måste dra sitt strå till stacken. Förväntar mig ransoneringskort för alcogelen på apoteket vilken dag som helst.:)

Vixxtoria sa...

Sickan Carlsson är det väl som trallar som mest (I Landsstormens lilla Lotta, till exempel).

/Vän av ordning

Bokomaten.. sa...

Vän av ordning, Sickan får gärna tralla på hon också, du har säkert rätt.:)