fredag 28 augusti 2009

Festlig fredag


Så är ännu en vecka snart över. Otroligt men sant.:) Som vanligt har det varit både upp och nergångar. En av uppgångarna var definitivt att lyssna på eleverna när de försöker lösa en uppgift ute i biblan och hör denna konversation:

-Men, hallå, är du dum i huvudet, klart inte Malmö är största stad i Skåne. Hallå??? Hört talas om Kristianstad???
-Äh, lägg av…
-Nä, men kom igen, du kan inte skriva Malmö. Det ÄR Kristianstad, vi måste få rätt på den här uppgiften… Skärp dig, jo, det är inte Malmö. Det vet alla, det är Kristianstad.

Och jag kan inte sluta fnissa… För hur stor skillnad är det ungefär? Tja, Malmö är Sveriges tredje… Kristianstad ligger runt 30:e tror jag… Tilläggas bör att vi bor i Skåne.:)

Helgen skall tillbringas i glada vänners lag med utflykt och årets första kräftskiva. Eller kronärtskocks-skiva för Bokomaten del då. Ikväll skall det förberedas picknick och tittas på TV-serie. Fick ett tips om mini-serien Lost in Austen om en tjej som kastas in i sin favoritroman, Stolthet och fördom, och ställer till det rejält. Det fick mig att börja fundera, vilken roman skulle jag kastas in i? Ja, inte svårt, när helst jag behöver lite verklighetsflykt plockas hederlige E M Forster fram. Gissa om jag skulle ställa till det rejält för de stackarna. Poor, poor, Charlotte… Problemet är ju att de reser så förtvivlat. Förmodligen skulle jag hamna i början av boken och bo på Pensione Bertolini som en av alla de udda karaktärer stationerade där. Cockney-signorinan som styr stället skulle säkert kasta ut mig för att inte ha betalat för rummet och sedan skulle det ärendet vara avslutat.:) Vilken bok skulle ni hamna i?

1 kommentar:

Aidaho sa...

Lost in Austen är verkligen en godbit för oss med grav Janefäbless. Jag väntar fortfarande på filmatiseringen av Jasper Ffordes böcker, mest för jag hoppas få en och annan oförstående bekymmersrynka uträtad.

åhh, kronärtskockor! Det var länge sen!