fredag 21 augusti 2009

Festlig fredag


Oj, vilken vecka. Kan inte förstå att det bara gått en vecka sedan sist! Tro det eller ej men ett tag trodde Bokomaten att hon skulle bli husägare och budade och VANN budgivningen t o m.. när det kom till kritan ville säljaren hellre sälja snabbt än dyrt dock och eftersom vi inte ville skriva kontrakt utan besiktning så gick det åt skogen. Sorgligt, sorgligt. Världens vackraste lilla 30-talshus med två öppna spisar och TRÄDGÅRD med fem (5!) äppelträd och en hallonbuske och en syren. Tänk så mycket marmelad, mos och kakor och picklade grönsaker det hade kunnat bli. Det fanns t o m ett växhus och en liten jordkällare på tomten OCH en liten verkstadbok med el och telefon. OCH ett litet inglasat uterum där läsfotöljen och tebordet skulle stå. Tänk att redan innan man flyttat in ha hittat sin perfekta läshörna. Det har jag inte hittat ÄN i lägenheten vi bor i nu. Suck.. jaja, kanske lika bra.:) Får nog någon tusenlapp ”över” i månaden nu till bokinköp.

Helgen skall ägnas åt att kurera sorgen och ta det lugnt. Det är fästmansfritt hemma så det blir dåliga TV-serier och kel med katterna. Tror jag ska titta igenom A Piece of Cake lite också och kanske umgänge med lite vänner. Hade planer på en vild fest men i ärlighetens namn är det lugn och ro och ensamhet jag längtar mest efter. Har blivit en riktig enstöring.:) Vad hittar ni på?

Fotot är ett foto taget av Man Ray och heter "Havens House 1940"

5 kommentarer:

Hermia sa...

Men vad trist med huset! Det lät ju helt perfekt... :-(

Min helg blir ungefär som din, har makesfritt hemma. Laddar med god läsning, Annie Hall på Dvd & Singin in the rain som tv-matiné och med yoga som jag tänkt ägna större delen av morgondagen åt.

Hoppas du får en fin helg trots husbesvikelsen!

Hermia sa...

Vilken fin bild förresten!

Bokomaten.. sa...

Åh, Annie Hall! Varje höst får jag för mig att jag vill se ut som antingen Ali MacGraw i Love Story eller Diane Keaton i Annie Hall...:-) Den ska jag också lokalisera i filmsamlingen här. Har köpt ny temugg och nytt té idag för att pigga upp mig, passar till filmtittande.:)

Kerstin sa...

Så himla trist med huset. Dumma, dumma säljare =(

Bokomaten.. sa...

MMmm.... dumma, dumma säljare och dumma, dumma mäklare. Jag hade redan lagt hyllpapper på hyllorna och både planterat, skördat och ätit upp Squashen i trädgården.