torsdag 6 mars 2008

Bergdorfblondiner av Plum Sykes

Har du läst Djävulen bär Prada och kan inte få nog av name-droppande kärlekskranka Park Avenue-prinsessor? Detta är boken för dig. Det är ett enda långt modereportage i skriftlig form för huvudpersonen som arbetar som reporter för en modetidning i NY har alldeles för många Marc Jacobs-väskor och Michael Kors-klänningar. Det är dock en sak jag funderar en smula över och det är hur vår huvudperson, även om hon är Engelsk överklass/övre medelklass, har råd att hålla sin garderob lika uppdaterad som sina arvtagerskor till väninnor. Även om hon datear på högsta nivå och blir inbjuden på Vip-Vip-Vip-reor. Men det gör faktiskt inte så mycket för detta är frossande i Chloé-jeans och kärleksproblem som faktiskt känns lagom underhållande.:) Denna bok fyllde precis den funktion jag ville att den skulle göra. Underhållande icke-seriös, icke-barnbok som dock skapade ett shopping-sug på en nivå jag inte riktigt kan hålla mig.:)

2 kommentarer:

Hermia sa...

Har hållt i och bläddrat i Plums bok flera gånger. Men mitt finlitterära jag har sagt ifrån. Idag följer den med hem! Vill ha en helg med glamour!

Hoppas du får den välbehövliga helgvilan!

Bokomaten.. sa...

Oh, så roligt, jag har också en STOR bokomat som sittr på axeln och säger åt mig hur ytlig och fel jag är om jag skulle plocka på mig en sådan här bok (framför allt så finns det ju så mycket annat man vill läsa också) men ibland behöver man faktiskt lite glamour och yta som motvikt till allt annat.:) Också tänker jag att jag itne skulle alls känna mig så skyldig om jag läste en halvdålig fantasyroman el sci-fi och då vaknar feministen i mig lite som säger att det är visst lika mycket värt att läsa en dålig chick-lit osm en dålig klassisk killroman, som itne alls får utstå så mycket dåliga samveten...