onsdag 12 september 2007

Middag med Mr Latte av Amanda Hesser

Detta är en kokbok som felaktigt marknadsförts som chick-lit men som är väl värd en session ändå. Som kärleksroman sett är det här inte någon höjdare och man skall definitivt inte läsa den som man förväntar sig en vanlig roman om en tjej i NY som hittar Mr Right. Som kokbok är den dock mycket intressant då den istället för bilder är illustrerad med berättelser och DET är ganska kul. Boken varvar vartannat ”kapitel” med recept på maten som författaren tar upp i texten. Flera av recepten är ganska lätta och riktigt goda medan vissa ligger på en helt annan nivå och känns som de är inslängda för att illustrera att författaren kan laga avancerad mat också. Den röda tråden i boken är författaren själv och hennes blivande man. Hur de träffades, olika middagar de varit bjudna på och själva bjudit in till, festplaner och resetips. Det är roligt att få serverat små händelser till maten och samtidigt få lite tips på hur man kan servera el ”använda sig av” en del recept. Ett enkelt recept på haricots verts med valnötssmak som hon ofta tagit med som knytkalasmat i en plastburk och som ofta brukar bli populärt då det är en lite oväntad smak. Just receptet med haricots verts testade jag själv (och receptet kommer här på bloggen) och det var ju ett lite kul sätt att servera bönorna på till maten så det var ju ett bra tips.

I slutet av boken finns ett tydligt register som listar både på ingredienser, namn på rätt och sorts rätt. Exempel: bönsalladen skulle man alltså hitta under så väl haricots verts, grönsaksrätter och sallad.

Dessutom om man INTE ser det här som en roman utan mer som en essäbok så blir texterna ganska underhållande i sig de också.

Inga kommentarer: