onsdag 15 augusti 2007

Vi som ser på av Johan Unenge

brAndreas och hans tre kompisar går i 7:an och spelar i ett band ihop på fritiden. Nu spelar de inte ett coolt och hippt band som spelar indiemusik el hårdrock, utan i ett jazzband, men killarna trivs med det och hittills har det aldrig varit några problem. De prata om tjejer de gillar på avstånd och om turnéer de skall åka på i framtiden när de är stora, kända artister. En dag meddelar dock Andreas att han tänker hoppa av bandet och sluta spela, han har nämligen blivit tillsammans med Moa, en av de coola tjejerna på skolan och gör den stora klassresan till skoltrappan där de som räknas hänger. De andra tre blir chockade och besvikna, men mest avundsjuka för att Andreas faktiskt blivit tillsammans med sin drömtjej och inte bara drömmer om henne. De tre kontrar dock med att få den ena spelningen efter den andra och det börjar gå riktigt bra för deras band, som dock behåller namnet Four Brothers, trots att de ju nu bara är tre.. Men saker är inte som förut, Chang, den musikaliske av dem, visar sig nästan också ha tjej och spelningarna går inte alltid riktigt som planerat... Den stora spelningen på en av killarnas syrras bröllop blir visserligen en succé, men de kanske hade hoppats på att få spela något annat än Disneymusik.. Killarna blir mer och mer tveksamma till om de skall fortsätta spela och överhuvudtaget vara kompisar.

Boken innehåller flera dråpliga scener som när de tvingas spela på Snövits-tema-bröllopet, utklädda till dvärgar eller när huvudpersonens föräldrar bygger uterum för att bräcka grannarna. Funkar både för killar och tjejer och Johan Unenge skriver enkelt och lättläst. Ska bli kul att träffa honom i höst när han kommer till biblioteket och skall ha skrivarskola med barnen. Dessutom kom den i En Bok För Alla i våras och borde fortfarande gå att hitta billigt. Förfärligt att de skall lägga ner!! EBFA har alltid varit min räddning när man behöver en bok i flera ex för att bokprata om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

var det mycket diagonaler eller var dig berättande avsnitt??

Bokomaten.. sa...

Menar du dialog? Jag minns faktiskt inte längre. Ta en titt själv, vet jag! Brukar vara någerlunda lätt att se när man öppnar boken!